Fotó milliárdok – de minek?

wwwww-5000000000th-photo-on-Flickr_yeoaaron

Fotó: yeoaaron/Flickr

A hétvégén újabb rekord számot döntöttek meg a Flickr fotómegosztó oldalon: immár több, mint ötmilliárd fotó van fent a rendszerben. Ebből az ünnepélyes kerek számot a yeoaaron nevű felhasználónak sikerült megszerezni.

Ami azt illeti az ötmilliárdodik fotó egy nem is valami kifinomult kivitelű PhotoShop montázs. A rendkívül nagy szám miatt, és ez a fotó magában is elgondolkodtat, hogy vajon mennyi értelme van ennek az ötmilliárd képnek.

A Flickr-t ünneplő hírben azt is megosztják, hogy minden perczben 3000 új kép kerül fel a rendszerbe. De vajon mennyi ebből a rengeteg képből a valóban igényes, minőségi? Egyre elcsépeltebb a gondolat, hogy soha nem készült még annyi kép az emberiség egyetlen korszakáról sem, mint ma. És egyre kevesebbet emlegetjük, hogy az elkészült képek minősége még soha nem számított ennyire keveset senkinek.
Bár a Flickr (és egyéb fotó megosztó szolgáltatások) felhasználóinak egy része rendkívül igényes, és kifejezetten a komoly minőségre koncentrálva fotózik, és osztja meg képeit. Ugyanakkor a felhasználók tetemes része a legkevésbé sem foglalkozik a képek minőségével. A Facebookon, Twitteren, Instagramon, Tumblren és egyéb közösségi oldalakon megosztott képekkel pedig még rosszabb a helyzet…

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!