Az Instagramtól még nem lesznek jók a képeid

Pár napja egy kedves barátom szólt néhány keresetlen szót az Instagram divatról, amit úgy gondoltam érdemes terjeszteni.

“Attól, hogy egy képnek nyomottak a színei, kicsit életlen, és olyan, mintha egy 10 éves polaroid lenne, még nem lesz automatikusan jó. Könyörgöm, az Instagram nem csodaszer. Komponáljatok néha magyarok!”

Kecskeméti Dávid osztotta meg Facebook oldalán szakmai véleményét. Én csak annyit tennék hozzá, hogy önmagában egy nagy méretű képgalériától, fekete-fehér kidolgozástól, HDR technológia használatától és mesterséges, vagy valódi kis mélységélesség használatától sem lesz automatikusan jó egy kép….sőt egy profi fényképezőgéptől sem.

Ezek mind csak eszközök, amiket megfelelően alkalmazva tényleg lehet remek hatásokat elérni, de a hangsúlynak a megfelelő alkalmazáson kell lennie, nem magukon az eszközökön.

Readers Comments (5)

 1. Benedek Varga 2012.08.09. @ 17:59

  Én is megfogalmaztam a témában egy írást. Ha gondolod olvasd el! 🙂
  http://www.vargabenedek.hu/2012/07/30/mi-lesz-veled-instagram/

  • Köszi, hogy felhívod rá a figyelmem, már másodszor kattintok rá, lassan csak eljutok odáig, hogy végig is olvassam….csak ezek a fránya 72 órás napok…
   ,-)))

  • Sikerült elolvasnom. Jó lett, de nekem jobban tetszik a Szifon.com-on az utolsó komment….a teljes történethez bizony hozzátartozik.
   ,-DDD

 2. zoltán kutasi kovács 2012.08.09. @ 23:33

  Ugyanez vonatkozik az 1DX-re és a többi profi kamerára is.

Comments are closed.