Az Instagramtól még nem lesznek jók a képeid

Pár napja egy kedves barátom szólt néhány keresetlen szót az Instagram divatról, amit úgy gondoltam érdemes terjeszteni.

“Attól, hogy egy képnek nyomottak a színei, kicsit életlen, és olyan, mintha egy 10 éves polaroid lenne, még nem lesz automatikusan jó. Könyörgöm, az Instagram nem csodaszer. Komponáljatok néha magyarok!”

Kecskeméti Dávid osztotta meg Facebook oldalán szakmai véleményét. Én csak annyit tennék hozzá, hogy önmagában egy nagy méretű képgalériától, fekete-fehér kidolgozástól, HDR technológia használatától és mesterséges, vagy valódi kis mélységélesség használatától sem lesz automatikusan jó egy kép….sőt egy profi fényképezőgéptől sem.

Ezek mind csak eszközök, amiket megfelelően alkalmazva tényleg lehet remek hatásokat elérni, de a hangsúlynak a megfelelő alkalmazáson kell lennie, nem magukon az eszközökön.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!