Idén robbant az e-book piac

amazon-kindle-reader-booksDecember elején jelentették be, hogy a T-Home és T-Mobile Kindle e-book olvasókat kezd értékesíteni, és már érkeznek a hírek arról is, hogy a Kindle olvasó gazdája, az Amazon idén több e-bookot adott el, mint papír alapú könyvet. Persze már régóta látszik, hogy ebbe az irányba tart a Gutenberg-galaxis, és aligha okoz ez igazán komoly meglepetést bárkinek. Talán csak az, hogy ennyire közel állunk – valójában benne élünk – a sci-fi valóra válásához.

Úgy fest, hogy a papírmentes iroda hívei (mint én is) örülhetnek, és a világ kezdi egyre inkább elfogadni ezeket a digitális megoldásokat a tömeges erdő pusztítás alternatívájaként. 2010 pedig már szinte biztos, hogy az ilyen eszközök robbanás szerű terjedéséről fog szólni, ahogyan az a Tablet lapok kapcsán már korábban is szóba került, illetve, ahogy egyre több spekuláció emlegeti, hogy az iPhone után az Apple elő fog állni egy nagyobb formátumú szerkezettel, és az eszköz mellé a nyomtatott sajtó alternatívájaként kezelhető üzleti modellel is.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!