XXVII. Magyar Sajtófotó Kiállítás

0903194342c

Spiró György soraival megnyílt a Nemzeti Múzeumban az ez évi Sajtófotó Kiállítás. A magyar sajtófotó nagy ünnepe, melyen a XXVII. Magyar Sajtófotó Pályázat képei közszemlére kerülnek.A kiállítás, míg tavaly a épület hátsó részében volt, idén a múzeum homlokzat felőli termeiben kapott helyet. A képek (legalábbis azok egy része) Robert Capa napokban véget ért elő-kiállításán bemutatott képeinek helyét vették át a múzeum kupola termében. A többi fotó pedig a szomszédos terem falaira került, illetve a földszinti bal szárnyban, az egykor koronázási ékszereket őrző páncélterem szomszédságában látható.

A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében megrendezett kiállítás idei kísérő rendezvénye a Határnyitás 20 éve címmel állít emléket a vasfüggöny lehullásának. Az erről a kiállításól készült könyvet az EU bizottság ajándékaként az első 4000 látogató ingyen hazaviheti. Ahogy szokás, a sajtófotó pályázat – és a kiállítás – képeinek egy részét is kiadták könyv formában. Az év képei 2008 kiadvány épphogy háromezer forintos áron kapható.

A kiállítás március 20 – április 26 között látogatható (hétfő kivételével) naponta 10-18 óra között a Nemzeti Múzeumban.

A belépőjegyek árai (Kultúra utalványt is elfogadnak):

  • Felnőtt egyéni (külföldi is): 1.000 Ft
  • Diák egyéni (6-26 éves korig, külföldi is): 500 Ft
  • Nyugdíjas (62-70 éves korig, külföldi is): 500 Ft
  • Pedagógus: 500 Ft
  • Diákcsoport (25 főig): 6.000 Ft
  • Családi jegy (2 felnőtt + gyerekek): 2.000 Ft
Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!