Elköltözött az amerikai elnök fotóarchívuma – Bidenről egyelőre nincsenek képek

Biden elnök Fehér Házi fotó archívuma a FlickrenRészletekért katt a képre!

Biden elnök beiktatásával nagyjából egy időben nem csak a Fehér Házból költözött ki Trump korábbi elnök, hanem a hivatalos Fehér házi fotóarchívumból is. Az új elnök új archívumában azonban eddig még nincs egyetlen fotó sem.

Obama elnök fotósa, a blogon is sokszor emlegetett Pete Souza vezette be, hogy a Fehér Ház hivatalos fotóit a Flickr-en egy nyilvános albumban közzé teszik. A hagyományt azóta is őrzi a Fehér ház, bár ez a Biden adminisztráció fotó archívumán egyelőre még egyáltalán nem látszik. Az elnök beiktatása óta sok hivatalos esemény történt már. Az új elnöki fotóst is jó ideje bejelentették. A cím új viselője Adam Schulz lesz, de eddig egyetlen fotó sem lett nyilvánosan elérhető.

Obama elnök Fehér házi fotó archívuma a Flickr-enFotókért katt a képre!

Hogy Biden elnök átvette a Hivatalos Fehér házi Flickr fiókot nem jelenti azt, hogy minden korábbi képet töröltek volna. Ahogyan már Obama leköszönésekor is történt, a korábbi elnök képei átköltöztek egy annak az adminisztráicónak szentelt új galériába. Obama elnökségének 6668 közzétett képe az Obama archívumban található.

Trump elnök Fehér házi fotó archívuma a Flickr-enFotókért katt a képre!

Ugyanígy elérhető maradt a Trump elnöksége idején közzétett mind a 14 995 fotó is, csupán az Archivált Trump Fehér Ház albumba kerültek át.

Kíváncsian várom, hogy Biden elnöksége milyen lesz, milyen fotók készülnek majd róla és mennyire hagyják majd a sajtót dolgozni. Ezzel kapcsolatban az Obama adminisztrációt legalább annyi, vagy még több kritika is érte, mint Trump elnököt.

A Fehér Ház fotói a Flickr-en
Részletekért katt a képre!

Kiegészítés: Nagyjából egy héttel a bejegyzésem megjelenése után megjelentek az első képek a Fehér ház hivatalos Flickr oldallán Biden elnök beiktatásáról és az azt követő mintegy két hét eseményeiről. Ebből az is kiderült, hogy milyen fényképezőgépekkel dolgozik az új elnöki fotós stáb, amiről külön bejegyzést készítettem, érdemes azt is elolvasni!

Ti mit gondoltok a Fehér Ház fotóiról és azok közzétételének szokásáról? Írjátok meg a blog Facebook oldalán!

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!