Így néz ki egy foci sajtótájékoztató járvány idején

Forrás: MSÚSZ
Készítő ismeretlen

A MSÚSZ hivatalos Facebook oldalán publikált fotónak köszönhetően megtudhatjuk, hogyan néz ki egy futball meccs  sajtótájékoztatója a koronavírus járvány idején. Legalábbis a szombati FTC-DVSC mérkőzés sajtótájékoztatóját így oldották meg a szokásos sajtó teremben tartott esemény helyett.
Mint arról már korábban írtam a blogon, a fertőzésveszélyre való tekintettel szigorú egészségügyi szabályokat vezettek be, ami az újraindulú futball meccsek tudósítását is érintik.

Koronavírus teszt kell a foci fotózáshoz
Részletekért katt a képre!
Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

A stadionba újságírók csak korlátozott létszámban léphetnek be. Számukra nem szükséges negatív vírus tesztet felmutatni, viszont ők így csak a számukra kijelölt, 2-es zónában tartózkodhatnak, így nem is érintkezhetnek az 1-es zónába jogosult, negatív vírus teszttel rendelkező játékosokkal és más velük dolgozó szakmai személyzettel. Mivel a sportfotósok a pálya szélén, az 1-es zónában dolgoznak, a fotósok számára is kötelező a negatív vírus teszt. Emiatt pedig a fotósok és újságírók sem keveredhetnek a sajtótájékoztatón sem.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!