Újabb esküvőfotós a viták kereszttüzében

Shakira Rochelle Instagram posztja

Több más esküvőfotós téma mellett írtam már a blogon melegek mellett kiálló és a menyasszony halálán gúnyolódó esküvőfotósok körüli botrányokról is. Most az Amerikát és a világ jelentős részét foglalkoztató Black Lives Matter mozgalom és a feketék melletti kiállása miatt akartak egy amerikai fotóssal szerződést bontani. Nyilvános reakciója miatt pedig már mindkét oldal nyilvánosan támadja – azok is, akiket támogatna.

Alkalmazzatok lemondási díjat!
Részletekért katt a képre!
Fotó: Reuters

Mint az Insider cikke nyomán a PetaPixel is megírta, komoly vita lett egy amerikai esküvőfotós és az őt megbízó pár között. A fotós kitett egy posztot a céges Instagramjára, amivel kiállt a feketék egyenjogúsága és a #blacklivesmatter mozgalom mellett. A pár pedig most emiatt a kiállás miatt nem akarná vele fotóztatni az esküvőjét és visszakérnék a szerrződésük alapján egyébként nem visszatérítendő fogalójukat.

Üzenetváltás a lemondásról.

Csakhogy a világnézetében sértett fotós nem akarja visszafizetni a foglalót – hiszen azt a szerződés szerint sem kellene neki. Ezért aztán azt a választ küldte nekik, hogy boldogan támogatja a foglalójukból a BLM mozgalmat és sikeres fejlődést kíván nekik az életükhöz. A pár ezek után perrel fenyegetőzik.

Botrány a menyasszony halálán gúnyolódó esküvőfotós cég körül
Részletekért katt a képre!

A per ötlete izgalmas kérdéseket vet fel, de kétlem, hogy a bíróság a javukra foglalna állást. Szemben a blogon korábban megjelent esettel, ahol a menyasszony halála jó eséllyel lehetne alap a foglaló visszaperelésére, az hogy a fotósnak most megismerték a világnézetét, aligha lenne jogalap arra, hogy a bíróság felülírja a szerződésben elfogadott feltételeket.
Viszont azután, hogy a fotós a vitájukat nyilvánosságra hozta egy Facebook posztban, mindkét oldalról egyaránt betámadták. Az egyik oldalról a feketékkel vállalt szolidaritása miatt kritizálják, meg hogy minek posztol ilyesmiket egy fotós, kit érdekel a világnézete. A másik oldalról pedig azért kritizálják, mert úgy gondolják, csak meglovagolni akarja és reklámként használni a feketék ügyét.

Ti mit gondoltok, mennyire érdemes/szabad elvekkel és megosztó társadalmi kérdésekkel foglalkoznia egy vállalkozásnak? Írjátok meg vélleményeteket a blog Facebook oldalán!

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!