Mindenkinek kellemetlen pillanat az esküvőn

Ministermeltdown-photo-wedding-disturbed

Videóért katt a képre!

Ritkán, de előfordul az a pillanat az esküvő során, mikor a pap félbeszakítja a szertartást és elzavarja a fotóst/fotósokat. Kellemetlen a fotósnak, a papnak és a párnak is, akik miatt ott vannak. Jobb az ilyet elkerülni!
A PetaPixel írt a napokban erről a kellemetlen helyzetről egy amerikai incidens kapcsán. A lelkész egyszercsak felszólítja a fotósokat, hogy távozzanak a háta mögül, mert ez nem egy fotózás, ami a fotósokról szól, hanem egy esküvő, ami Istenről szól.
Sok kommentelő szerint a szertartás inkább a párról kellene, hogy szóljon, aki nem utolsó sorban a fotósokat és a papot is felkérte. Elvégre ez az ő életük nagy napja, ami ideálisabb, ha nem arról válik emlékezetessé, hogy botrány volt a lelkész és a fotós között.

Az én véleményemmel jobban egybevág az SLR Lounge szerzőjének véleménye, bár ő egyértelműen a lelkész hibájaként rója fel a kialakult helyzetet. Nyilván van is benne valami, hogy talán nem ez volt a legdiplomatikusabb megoldás, de talán a fotósoknak is érdemes elgondolkoznia ezen.
Joseph azt írja, hogy ő mindig beszél az esemény előtt a pappal, hogy tisztázzák az ilyen és hasonló kérdéseket. Ha pedig az egyeztetés során látja, hogy a másik fél érzékeny bizonyos dolgokra, vagy olyan ellenségesen viselkedik, mint a videón szereplő lelkész, akkor mégjobban vigyáz, hogy ne fordulhasson elő hasonló helyzet a szertartáson.

Szerintem
Az ilyen helyzetek (nem csak esküvőn, hanem minden más hasonló eseményen is) könnyű szerrel elkerülhetőek, ha akár a fotós, akár az esemény szervezője kellő rutinnal rendelkezik, hogy előre tisztázzák az érintettekkel, hogy ki merre mozog(hat) és hol húzódnak azok a határok, amit mindkét félnek tűrni és tisztelnie kell….és ha már az egyház és a fotós is szóba került, ne feledjük, hogy a Pápa háta mögött is nyújtózkodott már fotós, ami ellen neki nem volt kifogása – de a híveinek igen.

Kiegészítés: Sajnos a videó beágyazását időközben letiltották, így sajnos csak a fenti képre kattintva nézheted meg. Remélem, hogy törölni nem fogják, hogy mint annyi másik, ez is a digitális enyészet áldozatává váljon.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!