(Frissítve!) Koronavírus áldozat a Flashback studió?

2020. március 28-tól kijárási korlátozás
Forrás: Magyar Kormány

Elmarad a meghirdetett garázsvásár! Az elrendelt kijárási korlátozás miatt nem tartják meg a Flashback Garázsvásárát, megpróbálnak helyette online megoldást találni helyette.

A stúdió közleménye az változásról:

Kedves minden érdeklődő,

Nyilvánvalóan borzasztó kellemetlen egy nappal egy adott esemény előtt lefújni azt, de arra jutottunk, hogy semmilyen formában nem szeretnénk a mi személyes sorsunk kapcsán mások egészségét veszélyeztetni, illetve a hatályba lépő korlátozásokkal sem szeretnénk szembe menni, semmilyen formában … Így mind a most szombat-vasárnai, mind a jövő hét végi Garázsvárást töröljük, a legnagyobb sajnálattal és elnézést kérve arra kérünk mindenkit, hogy N E I N D U J O N el a Flashbakcbe, még azok sem akik előzetesen időponto egyezettek. A Studio zárva lesz, a későbbiekben – valószínűleg már a jövő héten – megpróbálkozunk az egész ügyet Online síkra terelni. Az egész dolgot nagyon röstelljük és reméljük, hogy sokakat megszólítva nem okozunk ezzel az indokoltnál nagyobb csalódást. Kérünk mindenkit akinek ismerőse, barátja jönne és esetleg nem jut el hozzá az üzenet, szóljon neki. Bárkinek, akit érdekel a listáról valamilyen eszköz, küldöm a listát és “online” át tudjuk majd beszélni ezeket.

Mégegyszer, mindenkitől elnézést kérve
Üdvölettel
Flashback Studio

Innen következik az eredeti bejegyzésem:

Elmarad a garázsvásár
Részletekért katt a képre!

Mellbe vágó hír érkezett a Flashbackről, az ország talán legnagyobb fotóstúdiójáról. A 25 éven át stabilan nyereséges stúdió az utóbbi fél évben gazdasági egyre több és nagyobb problémával szembesült. A koronavírus miatti lemondások pedig teljesen padlóra küldhetik őket. Próbálnak túladni minden mozdíthatón, hogy mentsék, ami menthető, de még ez sem biztos, hogy képes megmenteni a céget. Tele vannak igazán nagyszabású   tervekkel nem csak saját üzletük, hanem a szakma egészének hasznára. Most viszont a túlélésük is kérdésessé vált, ezért szükségmegoldásokat keresnek.

Nézzétek meg, hogy mi mindentől próbálnak megválni, hátha számotokra is érdekes lehet valami és talán ezzel hozzájárulhattok, hogy ők is megmeneküljenek.

Részletekért katt a képre!
Forrás: Flashback Stúdió

Az Óbudán található 1600 m2 alapterületű Flashback stúdiót Boldizsár Zoltán, Tulok András, Barbay Csaba és Villányi Csaba alapította 1996-ban és weboldaluk szerint az egyik legkeresettebb stúdió volt az országban.
25 év elteltével most mégis rendkívül kedvezőtlen anyagi helyzetbe kerültek és az új koronavírus járvány miatt kialakult fotósokra és rendezvényszervezőkre is igen kedvezőtlen gazdadsági helyzet akár a végső, kegyelmdöfést is jelentheti a cég és minden rövid vagy akár hosszú távú tervük számára szintén.

Részletekért katt a képre!
Forrás: Flashback Stúdió

A meghirdetett eseményeik elmaradak! Több alkalommal (először 2020. március 28-29-én 10-18 óra között, aztán április 4-5-én 10-18 óra között) garázsvásárra várják az érdeklődőket, ahol szinte teljes eszközparkjukat kiárusítják.

Első sorban vakuk, világítási eszközök, fényképezőgépek, különféle állványok, informatikai és számítástechnikai berendezések, fotótechnikai és egyéb eszközök szerepelnek az általuk közzétett igen tekintélyes listán, de megválnak bútoroktól és berendezési tárgyaktól is.

Részletekért katt a képre!
Forrás: Flashback Stúdió

Üzenetük a Facebookon:

“Mint azt már valószínűleg többen tudjátok, 25 év folyamatos működés után a Studió nagyon nehéz helyzetbe került, amin a koronavírus már csak rontani tudott, az eseményeknek, rendezvényeknek való kitettségünk vállalhatatlan helyzetbe sodorja a céget, így el kell gondolodjunk azon hogy feladjuk. Ennek következménye, hogy a Studio megválik minden ingóságától, ami a mi esetünkben vakuk, világítási eszközök, fényképezőgépek, állványok, számítástechnikai eszközök, mindenféle fotótechnikai és egyéb eszköz, bútorok, berendezési tárgyak egész sorát jelenti. 4 alkalommal szeretnénk benneteket egy-egy “Garázsvásárra” meghívni, ahol a tőlünk telhető legjobb árakra árazva tudjátok megvenni illetve megnézni, kipróbálni  ezeket az eszközöket. Az események egymást követő hétvégéken lesznek, talán így többen el tudtok jönni. A teljes eladásra kerülő lista nagyon hosszú, ha a központi kontaktokon kerestek minket, elküldjük a részletes listát Fentieket a legnagyobb sajnálattal írjuk, reméljük mások, más körülmények mellett jobban tudnak reagálni a kialakult helyzetre … Szeretettel várunk mindenkit, kérünk benneteket, ha módotokban áll, osszátok meg a posztot. Gyertek el, ha nem találtok semmit ami érdekes, a kávé miatt mindenféleképp megéri …”

Kiegészítés: 2020. június végén a Flashback Stúdió bejelentette, hogy új helyen, sok változással, de tovább működik legtöbb szolgáltatásuk:

Kicsit megkésve, de szeretnénk mindenkit tájékoztatni a Flashback jelenlegi kilátásairól. A céget mindenféleképp megpróbáljuk továbbvinni, az összes sérülés ellenére. Sajnos kisebb helyen és kevesebb emberrel, de a legjobb szándékunkkal igyekszünk folytatni. Nem hisszük, hogy az elmúlt időszak sérülései maradéktalanul gyógyulnak, azonban arra sincs mód hogy ezen sajnálkozzunk, félúton rekedjünk. A tevékenységek közül szinte mindegyik megmaradna, így a rentalstudio, a posztprodukció, az eszközbérlés, a magán és céges rendezvények, talán még a partyk is. Mind az eszközökben, mind a stúdiókban, mind a körülményekben rengeteg változás lesz, ezekből némelyik kényszeredett, némelyik örömteli, az elkövetkező hetekben folyamatos posztokban igyekszünk benneteket ezekről tájékoztatni. Amiben biztosak vagyunk, a Flashback számára – éppúgy mint majd mindenki számára – egy hosszú időszak zárul most. (és kezdődik egy új).
Összegezve, megnyitottunk és várunk mindenkit szeretettel…

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!