Fotós nők beszélgetnek a Ridikül műsorában

Fotós nők a Ridikül stúdiójában
Fotó: MTVA

A Duna TV Ridikül női magazin szeptember 27-i adásában három fotográfus nővel (és egy meglepetés férfi kollégájukkal) beszélgetett a műsorvezető, Dióssy Klári. Azzal az alapfelvetéssel indított, hogy bizonyos helyzetekben mennyire hasznos a női látásmód és megközelítés. Ennek a gondolatnak a nyomán beszélgettek a résztvevők a fotózás leginkább egymástól eltérő területeiről, hiszen Keleti Éva fotóművész a színházi fotózás világából, Baricz Kati fotográfus a stúdió és modellfotózás világából, Szabó Bernadett fotóriporter a riportfotó területéről érkezett. A meglepetés férfi vendég pedig a termék, reklámfotózás területéről szemlélve teszi hozzá a beszelgetéshez saját nézőpontját.

Az adás hivatalosa összefoglalója a műsor weboldalán:

“A világhírű magyar háborús fotóriporter, Robert Capa óta tudjuk, hogy a fotografálás férfias foglalkozás. Számtalan filmben bukkant már föl – hogy csak Antonioni Nagyítását említsük – a kissé bohém, belemenős, de mindig feltétlen sármos, jóképű fényképész sokak által irigyelt alakja.
De mi van akkor, ha fotográfus nő? Hogyan kell helyt állni e férfias világban? A rendszertelen, a látványra, az eseményre mindig nyitott, munkára kész életforma ma is alapkövetelmény? Erről kérdezzük vendégeinket: Keleti Évát, Baricz Katit, Szabó Bernadettet és meglepetés férfi vendégünket.”

Érdemes minél hamarabb megnézni a műsort, amíg még látható a MTVA oldalán és nem lesz sok másik (nem csak) közszolgálati médiatartalomhoz hasonlóan a digitális enyészet áldozata – mint például a Capa könyvéből készült évekkel ezelőtt készült rádiójáték, amit egyszer leadtak a rádióban és azóta csak kalóz kópiában hallgatható.

A műsor az MTVA Médiaklikk weboldalán található.

Lejátszáshoz kattints a képre!
Forrás: MTVA

Kiegészítés: Ahogyan az várható is volt, sajnos a műsor egy idő után lekerült az MTVA oldaláról és ott már nem látható többé. Elvben a Nemzeti Audiovizuális Archívumban elérhető marad.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!