Olimpia magyar fotósok keresőjén keresztül

A legfrissebb Digitális Fotó Magazinban olvashatsz egy nagyon érdekes interjút a Londoni Olimpián fotózó két kedves kollégámmal. Egy beszélgetés, amit feltétlenül érdemes elolvasni.

A Digitális Fotó Magazin június-augusztusi számában két rutinos sportfotóssal beszélget Szigeti Tamás, Illyés Tiborral, az MTI fotóriporterével és Szalmás Péterrel a Népszava fotórovatának vezetőjével.
Mivel én is terveztem egy hasonló beszélgetést velük, abban a szellemben olvastam az interjút, hogy fogást, vagy inkább lyukakat találjak, amire Tamás nem kérdezett rá. Sajnos/szerencsére az interjú annyira jól sikerült és alapos, hogy minden kérdést megválaszol, amit olimpiára készülő fotóstól kérdezni lehet. Sőt az igazán jó minőségben nyomott lapban állati jól mutatnak a fél-egész oldalas képek is.
Bár meg van a magam olimpia fotós projektje is, amit remélhetőleg hamarosan sikerül olyan állapotba hoznom, hogy kitegyem a blogra, a Digitális Fotó Magazin cikke mindenképp megérdemli ezt a kis reklámot. Vedd meg az újságot, és olvasd el, nem fogod megbánni.
Mikor a szerzőnek szemébe dícsértem az interjút, nagyon örült, mert ő pont attól félt, hogy az ilyen kevésbé technikai cikkek nem annyira illenek a Digitális Fotó Magazinba. Szerintem meg pont ezek az igazán érdekesek. Ahogy Hernádi Levente nemrég írta a témában a Tumblrén: “Volt benne egy tök jó Dezső Tamás interjú, olimpiai fotósokkal beszélgetés, meg ilyenek. (bár a negyvennyolcadik hogyan válasszunk makró objektívet, meg hogyan retusáljunk vörösszemet írásoknak még mindig nem sok értelmét látom)”
Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!