Olimpia magyar fotósok keresőjén keresztül

A legfrissebb Digitális Fotó Magazinban olvashatsz egy nagyon érdekes interjút a Londoni Olimpián fotózó két kedves kollégámmal. Egy beszélgetés, amit feltétlenül érdemes elolvasni.

A Digitális Fotó Magazin június-augusztusi számában két rutinos sportfotóssal beszélget Szigeti Tamás, Illyés Tiborral, az MTI fotóriporterével és Szalmás Péterrel a Népszava fotórovatának vezetőjével.
Mivel én is terveztem egy hasonló beszélgetést velük, abban a szellemben olvastam az interjút, hogy fogást, vagy inkább lyukakat találjak, amire Tamás nem kérdezett rá. Sajnos/szerencsére az interjú annyira jól sikerült és alapos, hogy minden kérdést megválaszol, amit olimpiára készülő fotóstól kérdezni lehet. Sőt az igazán jó minőségben nyomott lapban állati jól mutatnak a fél-egész oldalas képek is.
Bár meg van a magam olimpia fotós projektje is, amit remélhetőleg hamarosan sikerül olyan állapotba hoznom, hogy kitegyem a blogra, a Digitális Fotó Magazin cikke mindenképp megérdemli ezt a kis reklámot. Vedd meg az újságot, és olvasd el, nem fogod megbánni.
Mikor a szerzőnek szemébe dícsértem az interjút, nagyon örült, mert ő pont attól félt, hogy az ilyen kevésbé technikai cikkek nem annyira illenek a Digitális Fotó Magazinba. Szerintem meg pont ezek az igazán érdekesek. Ahogy Hernádi Levente nemrég írta a témában a Tumblrén: “Volt benne egy tök jó Dezső Tamás interjú, olimpiai fotósokkal beszélgetés, meg ilyenek. (bár a negyvennyolcadik hogyan válasszunk makró objektívet, meg hogyan retusáljunk vörösszemet írásoknak még mindig nem sok értelmét látom)”