Kezdd az újévet tiszta lappal!

Katt a képre és töltsd le!
Hasznos segítség a tervezéshez
Részletekért katt a képre!
Fotó: YearCompass
Katt a képre és töltsd le!

Töltsd le és próbáld ki a YearCompasst!
Kép forrása: YearCompass.com

Újév táján sokakat foglalkoztatnak az óév kudarcai, szomorúságai és sokan törik a fejüket, hogy vajon mit hoz nekik az újév. Ilyenkor jönnek a különféle  fogadalmak, nagyravágyó álmok és a rövidéletű elhatározások. A sokféle hatékonysági és életvezetési személet mind más módon közelíti meg a dolgokat. Az újévnek a legtöbb esetben mégis különleges szerep szokott jutni. Hiszen ez egy remek, szinte kihagyhatatlan alkalom arra, hogy megújulj, újrakezdj és mielőtt belefogsz, átgondold, hogy mire is készülsz.

Egy hasznos módszer
Ha azt szeretnéd, hogy az elhatározások a kitartás és főleg az eredmények is tartósak legyenek, akkor érdemes lehet komolyabban számot vetni a múlttal és átgondoltabban felvázolni a jövőre vonatkozó elképzeléseket, terveket, célokat és a megvalósításukhoz szükséges tennivalókat.
Ebben a gondolat rendezési folyamatban nyújt némi segítséget a neten több nyelven is ingyenesen elérhető YearCompass munkafüzet.

Katt a képre és töltsd le!

Töltsd ki a YearCompasst és kezdj tiszta lappal!
Kép forrása: YearCompass.com

A készítők azt tanácsolják, hogy mindenképpen nyomtasd ki és papíron töltsd ki, de ha nagyon elkötelezetten a papírmentes iroda híve vagy, akkor persze akár közvetlenül a PDF dokumentumba is szerkesztheted a válaszaidat. A lényeg, hogy elgondolkozz, mérlegelj, elemezz, számot vess, lezárd és elengedd, amit kell, átgondold és akár ugyanúgy, akár máshogyan, de csináld, amit kell.

Háttér
Mint a YearCompass közösség honlapján írják, ez egy nemzetközi mozgalom. Követői lezárják az előző évüket, és megtervezik a következőt annak érdekében, hogy nagyobb tudatossággal élhessék életüket. Az újévi fogadalmak nem működnek, az évrendezés igen. A mozgalom meghatározó eszköze az ingyenesen letölthető YearCompass évrendező füzet, amely sok nyelven elérhető.

A YearCompass hivatalos videója:

Kiagyalói a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és Semmelweis Egyetem végzett hallgatói. Tartalmasabb szilveszter éjszakára vágytak a barátaikkal, ezért készítettek egy füzetet a visszatekintést és tervezést segítő kérdésekkel. 2013-ban publikálták először az évrendező füzetet az interneten, ahol pár nap alatt több ezer letöltést ért el. Azóta a budapesti központú non-porfit YearCompass nemzetközi mozgalommá nőtte ki magát. Mára már 21 országból száz önkéntes dolgozik rajta. A füzet 19 nyelven érhető el, tavaly 200 000 fölött volt a letöltések száma.

Töltsd le a sajátodat és próbáld ki!

Katt a képre és töltsd le!

Katt a képre és töltsd le a YearCompasst!
Kép forrása: YearCompass.com

Kiegészítés: Természetesen számos más módja is van az óév lezárásának és az újév megtervezésének, elindításának. Léteznek kevésbé lelkizős és valószínűleg sokkal érzelmesebb, vagy akár spirituálisabb megoldások is. Válaszd azt, amelyik leginkább illik a személyiségedhez. Annyi biztos, hogy nem árt (legalább) évente egyszer rendezni a gondolatokat és elképzeléseket.

Ha tudsz más hasonló évzáró/évkezdő módszert, rendszert, írd meg, érdekel!