Ne menőzzél, fogd rendesen az objektíved!

profi-lens-dropVideó szemléltetés, hogyan ne akarj objektívet cserélni. Trükközés helyett arra figyelj, hogy ne ejtsd el!
A videóról egyébként kiderült, hogy megrendezett.

Több olvasóm is elküldte ezt a videót, hogy tegyem ki, hát most kitettem. De szögezzük le: nem attól vagy profi, hogy hogyan cserélsz objektívet, vagy milyen géped van. A legfontosabb, hogy milyenek a képeid, meg hogy ne ejtsd el a gépedet.
A PopPhoto és a Printscreen (meg valószínűleg még egy rakás másik fotós oldal) lehozta, de leírom én is, hogy minél többen lássák. Nem menőzni kell a drága cuccokkal meg mutogatni, hogy pont úgy csináljuk, mint a profik. Használd arra, amire való és úgy, ahogyan biztonságosan tudod használni.

Mondhatnám azt is, hogy az igazán profi megoldás két gépet használni és gépet váltani, nem objektívet cserélgetni. Sokan így is csinálják, akik megtehetik, de nem is ezen múlik, hogy valaki profi vagy sem.
Egyébként a második, önmagára választ adó videóban a híressé vált fotós is kitér a két gépes megoldásra, bár hozzáteszi, hogy ha több objektívet használ az ember, mint ahány gépe van, akkor ugyanúgy kell objektívet cserélnie. Érdekesebb talán, hogy azt is elárulja, az első videóban szándékosan ejtett el egy már korábban tönkrement régi objektívet. Szóval nem az új 24-70/2.8 L USM tört el, hanem egy régi 28-70, amit így is tervezett.

Az első videó statisztikái

Az első videó statisztikái

Tehát azoknak volt igazuk, akik sejtették, hogy ez egy szándékosan megrendezett vírus videó. Bár én nem egészen értem a dolog üzenetét, így reklám értékét vagy egyéb  értelmét sem igazán.
A készítő azt állítja, hogy csak társadalmi kísérletnek szánta, ami azt mutatja, hogy mintegy három hónapba telt, hogy visszaérjen hozzá a videó a közösségi hálózatokon keresztül. Ebben nyilván sokat segített, hogy pár napja elgé sok fotós oldal is felkapta, így mire a második – leleplező – videó elkészült, már 280 ezren látták….persze azok az oldalak még mindig nem, akik korábban beszámoltak róla. Egyébként még mindig azt állítja, hogy úgy érdemes objektívet cserélni, ahogy az első videóban bemutatta és ezt most lényegesen komolyabban is megpróbálja előadni, de ezúttal szokásaimmal ellentétben nem fordítom le.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!