Tanulságos esküvői baleset

WeddingMan123Nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy milyen fontos az óvatosság. Sokan mégsem számolnak a baleset lehetőségével. Egy amerikai esküvőfotós nemrég egy távirányítós helikopterrel quadrokopterrel veszélyeztette megrendelői testi épségét.

Egy jól sikerült felvétel után mégegyszer fel akarta venni snittjét a négyrotoros helikopterrel. A magasságot viszont elvétette, így pont az ifjú pár fejének repült a szerkezet. A beszámolók szerint a vőlegény fején felszakadt a bőr és vérezni kezdett, a felvételen pedig úgy látszik, hogy össze is esett, de állítólag a pár súlyosabb sérülés nélkül megúszta az ütközést és csak nevettek a dolgon. A fotós azt állítja, maguk kérték, hogy a felvétel kerüljön fel a netre, mert szerintük vicces.

A YouTube-n WeddingMan123 néven regisztrált fotós ezt írja:

“Alábecsültem a szerkezet emelkedését és oldalról eltaláltam a vőlegény fejét. Az ütközés megvágta az arcát és én szörnyen éreztem magam. Szerencsére a menyasszony és a vőlegény is csak nevetett rajta később, így folytattuk a fotózást. Ők kérték, hogy tegyem fel a videót a netre. Ugyan kellemetlen, hogy így alakult, de úgy döntöttem, hogy felvállalom, amit elkövettem és nem próbálom meg eltitkolni a világ elől.”

DJI Phantom - egy ilyen okozta a balesetet

DJI Phantom – egy ilyen okozta a balesetet

A történetet közlő legtöbb lap (Fstoppers, Imaging Resource, PetaPixel, stb) kihangsúlyozza, hogy az ügynek fontos tanulsága, hogy vigyázni kell az ilyen repülő eszközökkel és nagyon meg kell tanulni a használatukat, mielőtt emberek között próbálkozik vele valaki.

Vannak, akik kételkednek benne, hogy a fotóst csak a bűnbánat vezérli és inkább marketing fogást sejtenek mögötte, hogy a videó felkerült a YouTube-ra.
Egyesek szerint “A negatív reklám is reklám.” Ha pedig publicitásra vágyott, akkor biztosan bejött a terve, hiszen míg korábbi videóit csak párszázan látták, addig ezt az esküvői bakit több, mint nyolcszáz ezren nézték meg. De azt nem tudni, hogy egy ilyen történet mennyiben segít új megrendelőket találni.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!