Aláírásgyűjtés a fotózás felszabadításáért

Követeljük a PTK módosítását - legyen szabad a fotózás - Peticiok.com (magyar)

Katt a képre és támogasd a tiltakozókat!

Korábban más oldalról foglalkoztam az új PTK-val és a körülötte kialakult felháborodással, de most megpróbálom a másik oldalról is megközelíteni a kérdést: próbáljunk változtatni a törvényen, ha nem tetszik!

Eddig arról írtam a blogon, hogyan lehet együtt élni az eddig is létező szabályozással, ami miatt sokan azt hiszik, hogy csak bagatellizálni próbálom a dolgot. Mi sem áll távolabb tőlem. A törvény nekem ugyanúgy nem könnyíti meg a fotózást, mint másnak, csak én tudom, hogy a törvény eddig is így szólt, és eddig is tudtunk fotózni.
Sajnos a hisztériakeltés sokkal erősebb az érdemi vitánál, viszont a panaszkodás önmagában semmin sem változtat.

Ha már ilyen komoly ellenérzéseket vált ki, hogy a törvény szerint engedély nélkül nem fotózhatod le a másikat, akkor ezeknek az indulatoknak valami értelmes következménye is legyen: Ha úgy gondolod úgy, hogy nincs szükség a képmáshoz fűződő jogok védelmére, mert az engedélykérés életszerűtlen, és feleslegesen nehezíti a fotósok életét, akkor írd alá az online petíciót, ami azt követeli, hogy a törvényhozók ezen változtassanak.

Mivel a komment viták semmit nem változtatnak a helyzeten, úgy döntöttem, hogy indítok egy aláírásgyűjtést a törvény megváltoztatására. Nem vagyok naiv a magyar vita- és panaszkultúrát illetően, de ha szeretnéd, hogy változzon a fotózást korlátozó törvény, ennél jobb esélyed egyelőre nincs: írd alá a petíciót és buzdíts erre másokat is, de azért előtte olvasd el, hogyan is érint a törvény!

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!