Ismét velünk ünnepel a Google is

2014. március 15-ei Google logo

2014. március 15-ei Google logo

Magyar nemzeti színekbe öltözött a legnépszerűbb kereső oldal logója, mivel a Google idén is velünk ünnepli az 1848-as forradalom és szabadságharc ünnepét. Ők a kokárdánk színeinek sorrendjében is következetesebbek, mint a szakirodalom.
Bár valószínű, hogy ma inkább az új PTK fog mindenkit érdekelni, mint a kokárdák, gondoltam azért megemlékezek erről is – mint minden évben.

A korábbi március 15-ei logoikhoz hasonlóan most is megjelenek az ünnepi Google logóban a nemzeti színeink, mivel az egész feliratot kokárdákból rakták ki. Ahogy korábban így most is következetesen a belül zöld, kívül piros kokárdákat használják. Sokan ezt tartják a magyar kokárdának. Pedig egyes nézetek szerint pont ez tartalmazza belülről olvasva az olasz zászló színeit és a magyar kokárdának a fordítottjának kéne lennie, hogy belűlről kifelé következzenek egymás után a piros, fehér, zöld színek.
Mint arról korábban már több alkalommal írtam az ünnep apropóján, a hagyományban is több féle kivitelben él a kokárda, sőt a Wikipédia több féle szakirodalmat is említ, amik egymástól eltérő módon gondolkodnak a kokárda színeiről. Szóval szerintem hordjon mindenki olyan kokárdát, ami neki tetszik.

Egyébként nekem általában minden kitűzőt, így a kokárdát is első dolgom szokott lenni elhagyni, úgyhogy senki ne lepődjön meg, ha már addigra nem lesz meg a kokárdám, mire elkezdődik a mai ünnepi program.

Te milyen színsorrendű kokárdát hordasz ma?

Ha tetszett, akkor lájkoljátok és osszátok meg ismerőseitekkel, hogy minél több emberhez eljuthasson!

Címkék