Apróhirdetési oldal indult fotós termékeknek

Katt a képre és ismerd meg!

Katt a képre és ismerd meg!

Már régóta el akartam sütni a retro hangulatú szlogent, hogy fényképezőgépet vegyél a fotós boltból. Itt az ideje, ugyanis nemrég elindult egy új apróhirdetési oldal kifejezetten a használt fényképezőgépek és fotóeszközök számára.

Kifejezetten erre készült
A Fotoapro.com oldal alapítója maga is gyakorló fotós, aki időnként elad vagy épp vásárol használt eszközöket. Egy nap megunta, hogy a használt fotós termékek vásárlásához fórumokban kelljen kutakodnia és minden mással is foglalkozó apróhirdetési oldalak sorát kell végigböngésznie, hogy megtalálja, amit keres. Mindenhol minden máshogy működik és máshogy van feltüntetve, vagy méginkább egyátalán nincs feltüntetve, ami fontos lenne és a keresési lehetőségek sem szoktak a legjobbak lenni. Úgy döntött hát, hogy elindítja kifejezetten fotós termékeknek szánt apróhirdetési oldalát a Fotoapro.com címen. Az ötletgazda reményei szerint az oldalon minden pont úgy működik majd, ahogyan kényelmes és nem csak ő fogja majd így látni, hanem más fotósok is örömmel használják majd.

Kattints a képre és próbáld ki!

Katt a képre és próbáld ki!

Szolgáltatások
Bár sokan annak ellenére is hiányolják, hogy van az oldalon ilyen szűrés, lehet például az objektíveket a gyártón és a gyújtótávolságon kívül a bajonett típusa alapján is szűrni. Vagyis az alapján is tudod rendezni, hogy milyen gépekkel lehet használni (hiszen több gyártó is készít objektíveket egynél több féle rendszerhez). És ahogy azt sokan fontosnak érzik, van is hozzá szűrési lehetőség. Ezen kívül pedig mindenféle egyéb szempont szerinti keresési és szűkítési lehetőség és még térképes, hely alapú megjelenítés is használható, ami különösen hasznos lehet, ha valamire gyorsan van szükséged és nem mindegy, hogy merre tudtok találkozni egymással. Az oldal egyik szerintem szintén nagyon hasznos funkciója, hogy elmentheted a kedvenc hirdetéseidet. Így nem kell minden alkalommal újra megkeresned, akár a kedvencek közé összegyűjtheted a kiszemelt termékeket és ott bármikor megtalálod, amit egyszer már kinéztél.

Katt a képre és adj fel apróhirdetést!

Katt a képre és adj fel apróhirdetést!

Fő a biztonság
A rendszer egyik legfőbb fejlesztési szempontja a biztonság volt. Ennek jegyében például kötelező a gyári szám megadása, hogy a lopott termékeket ki lehessen szűrni. Ezen kívül az oldal aktívan támogatja a LensTag rendszer használatát, ami a lopások megelőzésében és különösen a lopott termékek bejelentésében és leleplezésében jelenthet nagy segítséget mindenkinek – kivéve persze a tolvajokat és az orgazdákat, de a rendszer és az új apróhirdetési oldal is pont ellenük próbál segítséget nyújtani a kárt szenvedett fotósoknak. A valós adatok és elérhetőségek megadásának is nagy figyelmet szentel az oldal, ez persze csak annyira működik, amennyire a felhasználók ebben partnerek, vagyis csak rajtatok áll.

Anyagiak
Az oldal használata mindenki számára teljesen ingyenes és azt igérik az üzemeltetők, hogy az is fog maradni. Az üzletek nem az oldalon köttetnek, így sem pénzt, sem számlainformációkat nem kell senkinek kiadnia és az oldal természetesen jutalékot sem von az eladások után. Ez csak egy felület, ami segíti az eladók és vevők kényelmes egymásra találását, illetve a termékek és hirdetések közötti minél sikeresebb eligazodást.
A működési költségeket bannerhirdetésekből és idővel majd megjelenő feláras többletszolgáltatások díjaiból tervezik biztosítani, de azt igérik, hogy a jelenlegi szolgáltatások mind ingyenesek maradnak.

Használja mindenki!
Legfontosabb persze az, hogy minél több termék kerüljön fel az oldalra. Hiszen mindenkinek az az érdeke, hogy minél szélesebb termék kínálat és emiatt minél nagyobb vevőkör is alakuljon ki egy helyen. Elvégre az oldal csak akkor működik majd jól és mindenki érdekeit egyformán szolgálva, ha egyaránt van rajta kínálat és kereslet is. Ha eladnál valamit, akkor töltsd fel te is és oszd meg az ismerőseiddel, hogy itt találják meg sok más hasznos holmival együtt!

Nézd meg a Fotoapro.com-ot és írd meg, hogy te mit gondolsz róla!

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!