Magyar fotósok jelentik a lángoló Kijevből

Kormányellenes tüntetők védelmi vonalat alkotnak a rohamrendőrökkel vívott összecsapások közben Kijevben, az Insztyitutszkaja utcában 2014. február 20-án.Fotó: Beliczay László/MTI

Kormányellenes tüntetők védelmi vonalat alkotnak a rohamrendőrökkel vívott összecsapások közben Kijevben, az Insztyitutszkaja utcában 2014. február 20-án.
Fotó: Beliczay László/MTI

Több ismerősöm is kint van Kijevben, hogy az ukrán nép elszánt küzdelméről tudósítson, ami egyre inkább háborús fotózás, mint riportfotó.  A fotósok dolga sem egyszerű a polgárháborús állapotok közepette.

Sokuk immár másodszor van Kijevben ebben a hónapban. Csudai Sándor legutóbb egyedüli magyarként csöppent a harcok közepébe. Mire más magyar kollégák kiértek, addigra lecsengtek az akkori események, így a többieknek már csak a nyugodtabb időszak megörökítése maradt.
Néhány napja újra fellángolt a forradalmi hév és Sanyi is visszatért a kijevi barikádokra, hogy megörökítse a történéseket. Most már a többi magyar kolléga is időben odaért, így Beliczay László és Földes András is elég látványos képeket tudott készíteni a napokban. Kint járt még Bielik István, Béli Balázs, Hajdú D. András, Hirling Bálint, Kurucz Árpád és Végh László is. Remélem, hogy senkit nem hagytam le a listáról és hogy a legfontosabb anyagokat mindet linkeltem.

Ha tudsz még másik galériájukról, írd meg kommentben!

Földes András (Index) kijevi felszerelése

Földes András (Index) felszerelése a kijevi utazás előtt

Érdemes megnézni az anyagaikat:

Beiczay László

Bielik István

Csudai Sándor

Földes András

Fotó: Hajdú D. András/Origo

Selfy Janukovic villájánál
Fotó: Hajdú D. András/Origo

Hajdú D. András

Hirling Bálint

Kurucz Árpád

Szabó Balázs

Végh László