Magyar fotósok jelentik a lángoló Kijevből

Kormányellenes tüntetők védelmi vonalat alkotnak a rohamrendőrökkel vívott összecsapások közben Kijevben, az Insztyitutszkaja utcában 2014. február 20-án.Fotó: Beliczay László/MTI

Kormányellenes tüntetők védelmi vonalat alkotnak a rohamrendőrökkel vívott összecsapások közben Kijevben, az Insztyitutszkaja utcában 2014. február 20-án.
Fotó: Beliczay László/MTI

Több ismerősöm is kint van Kijevben, hogy az ukrán nép elszánt küzdelméről tudósítson, ami egyre inkább háborús fotózás, mint riportfotó.  A fotósok dolga sem egyszerű a polgárháborús állapotok közepette.

Sokuk immár másodszor van Kijevben ebben a hónapban. Csudai Sándor legutóbb egyedüli magyarként csöppent a harcok közepébe. Mire más magyar kollégák kiértek, addigra lecsengtek az akkori események, így a többieknek már csak a nyugodtabb időszak megörökítése maradt.
Néhány napja újra fellángolt a forradalmi hév és Sanyi is visszatért a kijevi barikádokra, hogy megörökítse a történéseket. Most már a többi magyar kolléga is időben odaért, így Beliczay László és Földes András is elég látványos képeket tudott készíteni a napokban. Kint járt még Bielik István, Béli Balázs, Hajdú D. András, Hirling Bálint, Kurucz Árpád és Végh László is. Remélem, hogy senkit nem hagytam le a listáról és hogy a legfontosabb anyagokat mindet linkeltem.

Ha tudsz még másik galériájukról, írd meg kommentben!

Földes András (Index) kijevi felszerelése

Földes András (Index) felszerelése a kijevi utazás előtt

Érdemes megnézni az anyagaikat:

Beiczay László

Bielik István

Csudai Sándor

Földes András

Fotó: Hajdú D. András/Origo

Selfy Janukovic villájánál
Fotó: Hajdú D. András/Origo

Hajdú D. András

Hirling Bálint

Kurucz Árpád

Szabó Balázs

Végh László

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!