Tömeges fotós leépítés egy angol kiadónál

Johnston Press

Nem sokáig lesz ennyi szép képük hozzá

A Johnston Press elbocsájtja összes a közép-Angliában megjelenő lapoknál dolgozó összes fotósát. A Chicago Sun-Times példája ragadós, a pénz beszél, a minőség nem számít.

Mint a Hold the Front Page híre nyomán az Origo fotórovatának 35mm blogja megírta, ezúttal egy angol kiadónál tört ki a fotós elbocsátási láz. Akárcsak nemrég a magyarországi Pannon Lapok Társasága is tette, a lapcsaládhoz tartozó összes fotóst menesztik. Hivatalos adatot nem közölt a kiadó, hogy hány fotóst is bocsátanak el, a brit sajtó szakszervezet 24 főről tud.

A brit kiadó szóvivője azt a tájékoztatást adta, hogy “A közép-angilai területek minden hozzájuk tartozó lapjának fotósát elbocsátják, miután felülvizsgálták a fotó előállítási folyamatot.”
Egyes források szerint a lapok az elbocsátottak közül néhány fotóst lehet, hogy külsősként még foglalkoztatni fognak és szabadúszók képeire, illetve egyre növekvő mértékben fognak olvasói képekre és az újságírók mobillal készült fotóira hagyatkozni.

A jelek szerint a döntéshozók vagy nem ismerik a Chicago Sun-Times fotós menesztésének következményeként bekövetkezett tüntetést, tiltakozásokat és látványos minőségromlást, vagy csak nem érdekli őket. Persze az is lehet, hogy azzal számolnak, hogy az olvasókat úgysem érdekli a minőségromlás.

Readers Comments (2)

  1. matyi012345 2014.01.28. @ 17:40

    Az lenne a legjobb, ha az olvasók tűntetésképpen nem vennék meg az újságokat, a rossz képekre hivatkozva. Legközelebb meggondolnák a leépítést.

  2. Kíváncsi leszek, hogy így milyen minőséget tudnak produkálni. Szép és jó dolog ez a gondolat, hogy spórolnak, de egy igényes képriport szerintem még mindig nagyobb dobás, mint egy telefonos kép egy balesetről vagy egy hírességről…na de mindegy nem értek én ehhez.

Comments are closed.