Tömeges fotós leépítés egy angol kiadónál

Johnston Press

Nem sokáig lesz ennyi szép képük hozzá

A Johnston Press elbocsájtja összes a közép-Angliában megjelenő lapoknál dolgozó összes fotósát. A Chicago Sun-Times példája ragadós, a pénz beszél, a minőség nem számít.

Mint a Hold the Front Page híre nyomán az Origo fotórovatának 35mm blogja megírta, ezúttal egy angol kiadónál tört ki a fotós elbocsátási láz. Akárcsak nemrég a magyarországi Pannon Lapok Társasága is tette, a lapcsaládhoz tartozó összes fotóst menesztik. Hivatalos adatot nem közölt a kiadó, hogy hány fotóst is bocsátanak el, a brit sajtó szakszervezet 24 főről tud.

A brit kiadó szóvivője azt a tájékoztatást adta, hogy “A közép-angilai területek minden hozzájuk tartozó lapjának fotósát elbocsátják, miután felülvizsgálták a fotó előállítási folyamatot.”
Egyes források szerint a lapok az elbocsátottak közül néhány fotóst lehet, hogy külsősként még foglalkoztatni fognak és szabadúszók képeire, illetve egyre növekvő mértékben fognak olvasói képekre és az újságírók mobillal készült fotóira hagyatkozni.

A jelek szerint a döntéshozók vagy nem ismerik a Chicago Sun-Times fotós menesztésének következményeként bekövetkezett tüntetést, tiltakozásokat és látványos minőségromlást, vagy csak nem érdekli őket. Persze az is lehet, hogy azzal számolnak, hogy az olvasókat úgysem érdekli a minőségromlás.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!