Canon: hibás termékek kerültek ki a szervizből

eyefiDSLR-smallHibák jelentkezhetnek egyes Canon márkaszervizben javított fényképezőgépeknél. A cég áthidaló megoldást, és ingyenes javítást ajánl.

Bár sem a postaládámba érkezett hivatalos közlemények között, sem a Camera kft honlapján nem találtam nyomát sem ilyesminek, és ami ennél is érdekesebb, a Canon képviselői sem tudnak róla, a PixInfo a Canon Hungary kft közleményére hivatkozva számol be róla, hogy egyes szervizben javított fényképezőgépeknél hibák léphetnek fel. Az EOS 60D, EOS 450D, EOS 500D, EOS 600D és EOS 1000D modelleknél előforduló hibajelenség. Mint kiderült, a közlemény mégis csak a Canon Magyarország termék támogatási oldalán jelent meg a hibajelenségről, és annak orvoslásáról:

Probléma
Fény derült arra, hogy a hivatalos szakszervizeinknél (ASF) javításra került bizonyos digitális SLR fényképezőgépeknél az alábbi problémák merülnek fel, és a fényképezőgép nem működik megfelelően

Adott Eye-Fi kártyák használata esetén a fényképezőgép nem kapcsolható be normál módon.

Ha a fényképezőgép bekapcsológombja a ki állásban van, és a kártyanyílás felnyitása után azonnal eltávolítanak egy általános SD-kártyát, a fényképezőgép nem kapcsolható be normál módon.

Ideiglenes megoldás
A fenti jelenségek valamelyikének előfordulása esetén az akkumulátor eltávolításával, majd visszahelyezésével a fényképezőgép normál módon bekapcsolható lesz. Az 1. jelenség esetén azonban, ha egy érintett Eye-Fi kártyát helyeznek be a fényképezőgépbe, a 2. jelenség ismét előfordul, tehát kérjük, használjon általános SD-kártyát a felvételkészítéshez.

Érintett termékek
EOS 450D, EOS 600D és EOS 1000D, melyekben nyomtatott áramköri lapot (PCB) cseréltek a Canon hivatalos szakszervizeiben (ASF) a termékek piacra dobásától 2011. november hó végéig.

EOS 500D, melyben nyomtatott áramköri lapot (PCB) cseréltek a Canon hivatalos szakszervizeiben (ASF) a termék piacra dobásától 2010. február hó végéig.

EOS 60D, melyben nyomtatott áramköri lapot (PCB) cseréltek a Canon hivatalos szakszervizeiben (ASF) 2011. márciustól 2011. november hó végéig.

Érintett Eye-Fi kártyák
Eye-Fi kártyák, melyek nevében az „X2” jelzés található, pl. Connect X2, Mobile X2, Pro X2 stb.

Az ilyen hibajelenséget mutató termékeket ingyenesen bevizsgáljuk és javítjuk.

Te tapasztaltál hasonló hibát?

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!