Készül a Vivian Maier dokumentumfilm

FindingVivianMaier-werk-behindTheScenes

Forog a dokumentumfilm

A halála után felfedezett és világhírűvé vált streetfotós Vivian Maierről nemrég dokumentumfilmet készítettek, melynek most megjelent az előzetese.

Nemrég ért véget budapesti kiállítása, és máris “visszatér” egy dokumentumfilmmel, igaz ennek még csak az előzetese látható az Interneten.

VivianMaier-selfPortrait-develop-redLight

Formálódik a kép

A PetaPixel és a film honlapja szerint is film igyekszik bemutatni a 2009-ben elhunyt chicagoi nőt, aki negyven évig dajkaként dolgozott. Az előzetesben is megszóla léletének több szereplője, akik mit sem sejtettek Maier fotózási hobbijáról, mely mintegy száz-százötven ezer képből álló életművet eredményezett. Képei halála után kerültek elő, John Maloof egy árverésen vásárolta meg őket. Bemutatásuk alaposan meglepte és lenyűgözte a világot, most pedig érkezik a dokumentumfilm, hogy közelebbről is bemutassa a különleges alkotót.
Az Fstoppers szerint a John Maloof és Charlie Siskel közös rendezésében készülő film egy roppant sikeres Kickstarter projekt révén valósulhat meg, mellyel a célul kitűzött húszezer dollárnak úgy ötszörösét sikerült összeszedni az elkészítésére. A film Facebook oldalán megjelent hírek alapján a film az év során elkészül, és a Berlini Filmfesztiválon már több európai filmforgalmazó le is szerződött a vetítésére.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!