Nagy változások a Napi Gazdaságnál

NapiHu-logovaltas-CEMPNemrég gazdát cserélt egykori munkahelyem, a Napi Gazdaság. Az eddig egy cég alatt működő online és nyomtatott lap ezentúl nem csak szervezetileg bomlik két teljesen külön szerkesztőségre. Két teljesen külön cég(csoport) tulajdonába is kerültek.

A napi.hu-t működtető online szerkesztőség marad a CEMP csoport tulajdonában, míg a nyomttott napilapot átvette a Századvég kft és külön költözik a szerkesztősége az Index szerkesztőségének is otthont adó Flórián téri irodaházból, ahova néhány éve költözött a lap a korábbi, Béke téri telephelyéről.

A részleges tulajdonosváltás mindkét lapon gay kisebb-nagyobb nyomokat. Például az Interneten és a Facebookon is külön költöznek.
Az online lap megörökölte az eddigi napi.hu domaint és ezen a néven működik tovább és megtartották a hozzá tartozó évek óta használt Facebook oldalt is, aminek több tízezer követője volt. Csak az arculat változott némileg, hogy megkülönböztesse magát a korábbi anyacégként működő print kiadványtól. Logójuk és oldaluk is átvette a CEMP színeit.
Mivel azonban a nyomtatott lap sem engedheti meg, hogy webes és Facebook megjelenés nélkül maradjon, így a különvált print szerkesztőség új Facebook oldalt indított a nulláról és ezentúl a napigazdasag.hu címen lesznek elérhetők a neten az anyagaik, aminek formai tálalásához megőrizték az újságot hosszú ideje jellemző lazac háttérszínt.