Nagy változások a Napi Gazdaságnál

NapiHu-logovaltas-CEMPNemrég gazdát cserélt egykori munkahelyem, a Napi Gazdaság. Az eddig egy cég alatt működő online és nyomtatott lap ezentúl nem csak szervezetileg bomlik két teljesen külön szerkesztőségre. Két teljesen külön cég(csoport) tulajdonába is kerültek.

A napi.hu-t működtető online szerkesztőség marad a CEMP csoport tulajdonában, míg a nyomttott napilapot átvette a Századvég kft és külön költözik a szerkesztősége az Index szerkesztőségének is otthont adó Flórián téri irodaházból, ahova néhány éve költözött a lap a korábbi, Béke téri telephelyéről.

A részleges tulajdonosváltás mindkét lapon gay kisebb-nagyobb nyomokat. Például az Interneten és a Facebookon is külön költöznek.
Az online lap megörökölte az eddigi napi.hu domaint és ezen a néven működik tovább és megtartották a hozzá tartozó évek óta használt Facebook oldalt is, aminek több tízezer követője volt. Csak az arculat változott némileg, hogy megkülönböztesse magát a korábbi anyacégként működő print kiadványtól. Logójuk és oldaluk is átvette a CEMP színeit.
Mivel azonban a nyomtatott lap sem engedheti meg, hogy webes és Facebook megjelenés nélkül maradjon, így a különvált print szerkesztőség új Facebook oldalt indított a nulláról és ezentúl a napigazdasag.hu címen lesznek elérhetők a neten az anyagaik, aminek formai tálalásához megőrizték az újságot hosszú ideje jellemző lazac háttérszínt.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!