Teljeskörű CPS szolgáltatás Magyarországon is

CPS-welcomeA Canon Magyarország mai közleménye szerint mostantól Magyarország is csatlakozik a világ többi részéhez, ahol a professzionális felszereléssel dolgozó fotósok és videósok díjmentesen élvezhetik a CPS professzionális szintű szerviz szolgáltatásokat.

A korábban bejelentett korlátozott szolgáltatású CPS tagság inkább csak jelképes klub volt, mivel a CPS rendszer lényege, a fotósok számára igazán fontos részek hiányoztak a szolgáltatásból.
Ez változik meg a cég mai bejelentésével. Mostantól a magyar fotósok számára is elérhetővé válnak a gyors javítási szolgáltatások, hosszabb ideig tartó szervizelések esetén cserekészülék lehetőségek. Eddig csak az a néhány fotóriporter élvezhette ezeket a lehetőségeket, akinek módja volt Olimpián, vagy más hasonlóan kiemelt nemzetközi sporteseményen fotóznia, mivel hazánkban eddig egyedül csak a Forma-1 Magyar Nagydíjon élt CPS szolgáltatás.

Mostantól a CPS szolgáltatások minden a Canon nemzetközi rendszerében regisztrált magyar fotós számára is elérhetővé válnak, amiket a Camera kft budapesti szervizében lehet igénybe venni. Bár aa CPS weboldala azt írja, hogy nálunk csak az ezüst szintű CPS tagság vehető igénybe. A Canon Magyarország egyelőre nem válaszolt ennek okára és hogy ez pontosan mit is jelent számunkra.

A Canon Magyarország közleménye:

Budapest, 2013. szeptember 10. – Magyarországon is elérhető a Canon Professional Services (CPS), amely díjmentesen nyújt exkluzív szolgáltatásokat a Canon modelleket használó profi fotósok és videósok számára. A CPS szolgáltatás célja, hogy folyamatos támogatást és tájékoztatást nyújtson, és világszerte segítse a profi fotósokat a Canon eszközök használatában.

A CPS tagság szigorú feltételekhez kötött: arany, ezüst és platina, valamint egy, a professzionális videósok számára elérhető fokozata van, melyekre a felhasználók Canon eszközeik alapján regisztrálhatnak. A regisztrációhoz a lakcímre és e-mail címre van szükség, valamint a modellek pontos nevére, sorozatszámára, illetve a vásárlás dátumára, helyére és – amennyiben ez az információ is a rendelkezésre áll – a kereskedés nevére. A regisztrációt követően a felhasználók automatikusan CPS azonosítót és induló csomagot kapnak. Ez többek között tartalmaz egy CPS tagsági kártyát, a Canon Europe által kezelt e-mail fiókot, valamint a tagok jogosultak lesznek a telefonon vagy e-mailen keresztüli támogatásra. A Canon a tagok számára a CPN magazint és hírleveleket is rendszeresen elküldi, melyekből értesülhetnek a helyi aktivitásokról, a technikai újdonságokról és megoldásokról.

A tagsággal együtt járó szervizszolgáltatás és kölcsönzés már Magyarországon is elérhető. Magyarországon CPS tagsággal rendelkezők számára a Camera Kft. nyújt teljes körű szervizszolgáltatást. A Camera Kft. szakképzett munkatársai a mai naptól várják a régi és az új CPS tagokat egyaránt.

A CPS szolgáltatással párhuzamosan a professzionális termékek értékesítésére és a professzionális felhasználók szakmai kiszolgálására új rendszert vezetett be a Canon. Az európai struktúrával harmonizálva Magyarországon is csak a Canonnal szerződést kötött PRO Partnerek értékesíthetik a Canon professzionális termékeit. Jelenleg három szerződött partner van Magyarországon, ahol a felhasználók professzionális minőségű szakmai támogatást és kiszolgálást kapnak. A három PRO partner és elérhetőségeik az alábbiak:

 • Camera Kft.
  1085 Budapest, Somogyi Béla u. 19.
  Tel: 266-8085
  www.camerakft.hu
 • Penna Media Kft.
  1025 Budapest, Törökvész u. 95-97/D
  Tel: 325 8772
  www.penna-poor.hu
 • Fotoplus Kft.
  7622 Pécs Bajcsy-Zsilinszky. u. 11., Árkád Üzletközpont
  Tel: 72/523-105
  www.fotoplus.hu

Kiegészítés: Már csak azért sem árt beregisztrálni a CPS (vagy ha a másik táborhoz tartozol, akkor a konkurencia NPS) rendszerébe, mert így legalább egy helyen biztosan meg lesznek a felszerelésed gyári számai, ha netán valamiért később szükség lenne rájuk – de ahogyan arról írtam is, érdemesebb külön listát vezetni róluk.

Readers Comments (9)

 1. Egy lencse még kéne a Gold-hoz 🙂

 2. Andras Jozsa 2013.09.10. @ 12:50

  Nem olcsó mulatság az elit klubban lenni! Úgy számoltam, hogyha holnap elmegyek a szerződött partnerhez, és veszek 2 félprofi vázat meg 3 olyan objektívet, amit példaként írtak a Canon USA oldalon, akkor máris másfél milla a belépő 😉 Igaz, adnak is valamit cserébe 🙂

  • Az észrevételed jogos, de a megközelítésed szerintem rossz. Azért szerintem senki ne vegyen ilyen termékeket, hogy az elit klub tagja lehessen.

   A CPS megközelítése az, hogy aki munkára (innen ugye a mozaikszóban a P mint professional) használja az eszközeit, az jobbára rendelkezik a felsoroltak egy kisebb vagy nagyobb részével, és ha már egyszer úgyis elköltötte ezt a tekintélyes összeget a cégnél, akkor megérdemli, hogy a munkáját segítő komolyabb szolgáltatásokat kapjon, mint aki nem vásárolt ennyi mindent.

   • Nándor Izer 2013.09.10. @ 13:44

    Azért talán nem is kimondottan azon van a hangsúly, hogy “aki nem vásárolt ennyi mindent”, hanem akinek nem a munkája, mások kiszolgálása függ tőle.
    De azért kiváncsi leszek, hogy hányan fognak itthon csatlakozni az “elit klubhoz” csak mert megtehetik. 1,5 milla nem is egy nagy összeg azoknak, akik már amúgy is 5D-vel meg F/2,8 IS-es 70-200-al fotózgatják full auto-ban otthon a családot meg a kutyát. 🙂

  • Nem tudom, mit olvashattál a Canon USA oldalon 2 vázról, meg 3 objektívről, de olyasmi követelmények csak Európában vannak. Az amerikai és az európai CPS-tagság feltételei ugyanis eléggé eltérnek, az USA-ban pontrendszer van, a belépéshez mindössze 10 pont kell, ami akár egyetlen objektívből is összejöhet. Az arany tagsághoz 20, míg a platina tagsághoz már 50 pont kell, de nyilván nem érdemes csak azért bővíteni a felszerelést, hogy a fotós eggyel magasabb szintű tagságot válthasson. Ahogyan Attila is írta, ez azoknak szól, akiknek a munkájukhoz szükség van profi szolgáltatásra is.

 3. Van valahol arra vonatkozóan leírás, hogy mely eszközök “hány pontosak”, valamint hogy hány “pont” kell a klubba bejutáshoz?

  • Igen, a CPS oldalon megtalálod, hogy melyik termékeket veszik figyelembe és hogy milyen termékek milyen tagságra jogosítanak – majd írok róla bővebben.

 4. Csak nekem fura,hogy a 6D az 5DMKII alatt van és csak silverhez számít be?

Comments are closed.