Teljeskörű CPS szolgáltatás Magyarországon is

CPS-welcomeA Canon Magyarország mai közleménye szerint mostantól Magyarország is csatlakozik a világ többi részéhez, ahol a professzionális felszereléssel dolgozó fotósok és videósok díjmentesen élvezhetik a CPS professzionális szintű szerviz szolgáltatásokat.

A korábban bejelentett korlátozott szolgáltatású CPS tagság inkább csak jelképes klub volt, mivel a CPS rendszer lényege, a fotósok számára igazán fontos részek hiányoztak a szolgáltatásból.
Ez változik meg a cég mai bejelentésével. Mostantól a magyar fotósok számára is elérhetővé válnak a gyors javítási szolgáltatások, hosszabb ideig tartó szervizelések esetén cserekészülék lehetőségek. Eddig csak az a néhány fotóriporter élvezhette ezeket a lehetőségeket, akinek módja volt Olimpián, vagy más hasonlóan kiemelt nemzetközi sporteseményen fotóznia, mivel hazánkban eddig egyedül csak a Forma-1 Magyar Nagydíjon élt CPS szolgáltatás.

Mostantól a CPS szolgáltatások minden a Canon nemzetközi rendszerében regisztrált magyar fotós számára is elérhetővé válnak, amiket a Camera kft budapesti szervizében lehet igénybe venni. Bár aa CPS weboldala azt írja, hogy nálunk csak az ezüst szintű CPS tagság vehető igénybe. A Canon Magyarország egyelőre nem válaszolt ennek okára és hogy ez pontosan mit is jelent számunkra.

A Canon Magyarország közleménye:

Budapest, 2013. szeptember 10. – Magyarországon is elérhető a Canon Professional Services (CPS), amely díjmentesen nyújt exkluzív szolgáltatásokat a Canon modelleket használó profi fotósok és videósok számára. A CPS szolgáltatás célja, hogy folyamatos támogatást és tájékoztatást nyújtson, és világszerte segítse a profi fotósokat a Canon eszközök használatában.

A CPS tagság szigorú feltételekhez kötött: arany, ezüst és platina, valamint egy, a professzionális videósok számára elérhető fokozata van, melyekre a felhasználók Canon eszközeik alapján regisztrálhatnak. A regisztrációhoz a lakcímre és e-mail címre van szükség, valamint a modellek pontos nevére, sorozatszámára, illetve a vásárlás dátumára, helyére és – amennyiben ez az információ is a rendelkezésre áll – a kereskedés nevére. A regisztrációt követően a felhasználók automatikusan CPS azonosítót és induló csomagot kapnak. Ez többek között tartalmaz egy CPS tagsági kártyát, a Canon Europe által kezelt e-mail fiókot, valamint a tagok jogosultak lesznek a telefonon vagy e-mailen keresztüli támogatásra. A Canon a tagok számára a CPN magazint és hírleveleket is rendszeresen elküldi, melyekből értesülhetnek a helyi aktivitásokról, a technikai újdonságokról és megoldásokról.

A tagsággal együtt járó szervizszolgáltatás és kölcsönzés már Magyarországon is elérhető. Magyarországon CPS tagsággal rendelkezők számára a Camera Kft. nyújt teljes körű szervizszolgáltatást. A Camera Kft. szakképzett munkatársai a mai naptól várják a régi és az új CPS tagokat egyaránt.

A CPS szolgáltatással párhuzamosan a professzionális termékek értékesítésére és a professzionális felhasználók szakmai kiszolgálására új rendszert vezetett be a Canon. Az európai struktúrával harmonizálva Magyarországon is csak a Canonnal szerződést kötött PRO Partnerek értékesíthetik a Canon professzionális termékeit. Jelenleg három szerződött partner van Magyarországon, ahol a felhasználók professzionális minőségű szakmai támogatást és kiszolgálást kapnak. A három PRO partner és elérhetőségeik az alábbiak:

 • Camera Kft.
  1085 Budapest, Somogyi Béla u. 19.
  Tel: 266-8085
  www.camerakft.hu
 • Penna Media Kft.
  1025 Budapest, Törökvész u. 95-97/D
  Tel: 325 8772
  www.penna-poor.hu
 • Fotoplus Kft.
  7622 Pécs Bajcsy-Zsilinszky. u. 11., Árkád Üzletközpont
  Tel: 72/523-105
  www.fotoplus.hu

Kiegészítés: Már csak azért sem árt beregisztrálni a CPS (vagy ha a másik táborhoz tartozol, akkor a konkurencia NPS) rendszerébe, mert így legalább egy helyen biztosan meg lesznek a felszerelésed gyári számai, ha netán valamiért később szükség lenne rájuk – de ahogyan arról írtam is, érdemesebb külön listát vezetni róluk.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!