Elindult a CPS profi tagság Magyarországon

A Canon Magyarország mai közleménye szerint már magyar fotósok számára is elérhető a profi fotósok számára létrehozott CPS szolgáltatás tagság. Az ennek értelmét jelentő szolgáltatásokra viszont még várni kell Magyarországon. Ha belépsz is csak külföldön élvezheted a profi kiszolgálást.

Már Magyarország is szerepel a listán

Egy ideje rebesgetik már, hogy Magyarországról is elérhető lesz a Canon Professional Services prémium szolgáltatása. A gyorsabb szerviz támogatást, hosszabb szervizelés esetén cseregépet, és eszköz bérlési lehetőségeket is kínáló szolgáltatás Magyarországról eddig egyáltalán nem volt elérhető. Ha valaki megpróbált a nemzetközi CPS rendszerbe regisztrálni magát, magyarországi címet nem adhatott meg.
Lényegében annyi változott most meg, hogy megjelent Magyarország is a választható országok listájában regisztráláskor. Persze nyilván logisztikailag és adminisztraív oldalról ennél lényegesen többet kellett a Canonnál elintézni. Felhasználóként viszont pont ennyit látunk a változásból. A lényegében rajongói klubtagsággal felélrő ingyenes magazint, hírlevelet, és kezdőcsomagot itthon is megkaphatjuk majd. A CPS szolgáltatás lényegét jelentő profi szerviztámogatásra, csere és béreszközökre viszont továbbra is várnunk kell. Jó hír, hogy ha regisztráltuk termékeinket az online rendszerben, akkor magyar tagságunkkal a CPS szolgáltatásokat nyújtó külföldi országokban már élvezhetjük a profi lehetőségeket, amikből itthon továbbra is kimaradunk.

A CPS szolgáltatásról további információ a CPS weboldalán található a főbb világnyelveken – magyar nyelv (egyelőre?) nem választható, de már annak örülhetünk, hogy ezentúl nem kell külföldi címet megadnunk, hogy regisztrálhassuk megvásárolt termékeinket a rendszerbe.

Hasonló helyzet a Nikonnál is
Hasonló a magyar helyzet a Nikon megtévesztésig hasonló NPS (Nikon Professional Service) szolgáltatásával is. Ez szintén nem elérhető Magyarországon. A Nikon Magyarország legutolsó kérdésemre csak annyit nyilatkozott róla, hogy egyelőre nem terveznek ezzel kapcsolatban bejelentést.
Nem hivatalos információim szerint ők is gőz erővel dolgoznak rajta, hogy a magyar fotósok egy nap ne csak külföldre látogatva élvezhessék a cég profi szolgáltatásait, illetve, hogy a hazánkba látogató külföldi fotósok nálunk is megkapják a CPS/NPS tagságuk révén külföldön élvezett kiszolgálást.

A Canon Magyarország közleménye
Budapest, 2012. február 20. – Már Magyarországon is elérhető a Canon Professional Services (CPS), amely díjmentesen nyújt exkluzív szolgáltatásokat a Canon modelleket használó profi fotósok és videósok számára. A CPS szolgáltatás célja, hogy folyamatos támogatást és tájékoztatást nyújtson, és világszerte segítse a profi fotósokat a Canon eszközök használatában.

A CPS tagság szigorú feltételekhez kötött: arany, ezüst és platina, valamint egy, a professzionális videósok számára elérhető szintje van, melyekre a felhasználók Canon eszközeik alapján regisztrálhatnak. A regisztrációhoz a lakcímre és e-mail címre van szükség, valamint a modellek pontos nevére, sorozatszámára, illetve a vásárlás dátumára, helyére és – amennyiben ez az információ is a rendelkezésre áll – a kereskedés nevére. A regisztrációt követően a felhasználók automatikusan CPS azonosítót és induló csomagot kapnak. Ez többek között tartalmaz egy CPS tagsági kártyát, a Canon Europe által kezelt e-mail fiókot, valamint a tagok jogosultak lesznek a telefonon vagy e-mailen keresztüli támogatásra. A Canon a tagok számára a CPN magazint és hírleveleket is rendszeresen elküldi, melyekből értesülhetnek a helyi aktivitásokról, a technikai újdonságokról és megoldásokról. 

A tagsággal együtt járó szervizszolgáltatás és kölcsönzés Magyarországon egyelőre nem érhető el. Az EMEA Pro workshop projekt célja azonban, hogy azokban az országokban – így Magyarországon is – ahol ezek a szolgáltatások nem érhetők el, felmérje a helyi szerviz lehetőségeket, és a későbbiekben a szervizszolgáltatást is elérhetővé tegye a tagok számára. Addig is, ha a tagok bármely olyan országba utaznak, ahol van CPS szolgáltatás, igénybe vehetik azt.

A CPS szolgáltatással párhuzamosan a professzionális termékek értékesítésére és a professzionális felhasználók szakmai kiszolgálására új rendszert vezetett be a Canon. Az európai struktúrával harmonizálva Magyarországon is csak a Canonnal szerződést kötött PRO Partnerek értékesíthetik a Canon professzionális termékeit. Jelenleg két szerződött partner van Magyarországon, ahol a felhasználók professzionális minőségű szakmai támogatást és kiszolgálást kapnak. A két PRO partner és elérhetőségeik az alábbiak:

Kiegészítés: 2013 szeptemberében elindutl a teljes körű CPS szolgáltatás Magyarországon, azóta a korábbi korlátozások és hiányosságok – legalábbis jobbára – kikerültek a rendszerből és már tényleg van értelme is belépni a CPS-be.

Már csak azért sem árt beregisztrálni a CPS (vagy ha a másik táborhoz tartozol, akkor az NPS) rendszerébe, mert így legalább egy helyen biztosan meg lesznek a felszerelésed gyári számai, ha netán valamiért később szükség lenne rájuk – de ahogyan arról írtam is, érdemesebb külön listát vezetni róluk.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!