Ilyen videót forgat a vőlegény a saját esküvőjéről

Fotó: Michael Kammes

A menyasszony a völegény szemével

Egy újító kedvű vőlegény szemüveg kamerával rögzítette saját esküvőjét. Barkács megoldása nem olyan elegáns, mint a Google Glass, viszont határozottan úgy fest, hogy sikerült vele megelőznie a Google termékének használóit.

Láttunk már a Google Glassal rögzített divatbemutatót és pár egyéb érdekességet is, de az esküvői videó eddig kimaradt. A marketing igazgatóként dolgozó Michael Kammes egy sokkal olcsóbb megoldást választott.

Ezt a szerkezetet viselte a szertartás alatt

Ezt a szerkezetet viselte a szertartás alatt

Mint a PetaPixel írja, egy kulcstartó kamerát szerelt szét. Az RC helikoptereknél is előszeretettel alkalmazott kamera optikai részét a szemüvegére erősítette, a szerkezet többi részét pedig hosszú haja takarta a szertartás alatt.

A teljes házasságkötést videóra vette 1080p felbontásban, de szerencsére a netre csak egy vágott verzió került fel. Bár van benne néhány jópofa snitt, ami talán fel is dobhatná egy esküvői videó hangulatát, nekem azért a videó alapján inkább az jutott eszembe, hogy mennyi családi videótól leszünk majd tengeri betegek, ha a Google Glass is elterjed annyira, mint a mobiltelefon.
Szerencsére az ifjú pár csak szórakozott a kamerával, így fotóst és videóst is felkértek az esküvő hagyományos megörökítésére, és remélhetőleg nem is mindegyik felvételen lett szembetűnő a vőlegény fejére szerelt kamera. A vőlegény nagyon elégedett a végeredménnyel, bár néhány dolgon szerinte volna még mit javítani. Nem az igazi a kamera színhűsége, a barkácsolt megoldás miatt volt pár zavaró fénybeszűrődés is és az sem az igazi, hogy a szemüveg nem mindig abba az irányba néz, mint a viselője. Viszont az esemény kulcsfontosságú pillanatait viszont szerinte jól megörökítette a vőlegény szemszögéből. Kammes weboldalán részletesen elmeséli az ötlet születését és a megvalósítását is.

Ilyen lett a videó az esküvőről:

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!