Igazán jó játék a jojó

https://attilavolgyi.photoshelter.com/gallery/Yoyo-European-Championships-2013/G0000lMWJTcgRWt0/C0000QBhPdaW3XF8
Versenyző a Jojó Európa-bajnokságon a Petőfi Csarnokban, Budapest, Magyarország. 2013. február 24.

Sajnos a blogot sújtó üzemzavar miatt a nagy képes galériák többsége egyáltalán nem, vagy csak hiányosan jelenik meg. A hiba javításán szakértők segítségével dolgozom, bízom benne, hogy hamarosan sikerül helyreállítani!

Azt hinnénk, hogy a jojó gyerekjáték, csak egy orsó, amit madzagra kötve fel-le lóbálva szórakozunk, míg meg nem unjuk. Csakhogy vannak, akik ezt képtelenek megunni és így különleges kunsztokig fejlesztik azt, amit sokan mások már a kezdő szinten megunnak és abbahagynak.

Persze az is lehet, hogy a jojó versenyzők is azért kezdtek ilyen kunsztokkal zsonglőrködni, mert az alap játékot már marhára unták. A Yoyo Európa-bajnokságon mintha nem is jojózott volna szinte senki a hagyományos módon. Én a Petőfi Csarnokból lett PeCsa Music Hallban találkoztam először a jojózásnak ezzel a szintjével. Megpróbáltam a képeimmel is megragadni valamit a műfaj hangulatából. De már akkor is úgy gondoltam, hogy ezek a trükkök igazán videón jönnek jól át.

Épp a napokban futottam bele a TED beszédek között egy jojózásról szóló előadásba (lásd videó alább – akár magyar felirattal is), melyben a műfaj japán világbajnoka, Black meséli el, hogyan segített neki a . Nézd meg az álló képeim előtt, hogy átérezd a hangulatot – és inspiráljanak a szavai. Hidd el, érdemes!