Félelmetes, de felemelő fotós munka

Joe McNally

Fotó: Joe McNally

A világ legmagasabb felhőkarcolójának tetején lógva életképeket készíteni Dubaiban munkásokról elég menő munka. Joe McNally pedig meg is mutatja, hogy milyen ez. Ha tériszonyos vagy, csak óvatosan!

Joe McNally legfrissebb videójában azt mutatja meg nekünk, hogy milyen a 828 méter magas Burj Khalifa (fonetikus átiratban Burdzs Kalifa) tetején kikötve fotózni. A videóban a fotós elmondja, hogy mindig szeretett különleges helyeken fotózni, márpedig ez aztán tényleg különleges hely, de mint mondja már odajutni is embert próbáló. Képeivel az itt dolgozók különleges munkáját akarta megörökíteni.
Hogy a fotós munkájába is bepillanthassunk, egy akció kamerát viselt, aminek a vízálló tokja elég érdekes zárhangokat eredményez a videóban, de a felvételnek nem ez a legizgalmasabb része, így ne is akadjunk fenn ezen.

A videót az ISO1200 közölte elsők között McNally YouTube csatornája után, de a PetaPixel valamivel informatívabb. Ők már márciusban írtak az akkor még titokzatos projektről, mikor megjelent a blogján McNally iPhone fotója arról, hogy a felhőkarcoló tetején áll.
Azt is elárulják, hogy a fotós a Gulf Photo Plus 2013 rendezvényre utazott Dubaiba tanítani és három év egyezkedés után tudta elintézni, hogy az épület üzemeltetői felengedjék a felhőkarcoló tetejére. Azt is hozzáteszik, hogy nyilván az is segített neki, hogy 26 éve fotózik a National Geographicnak – képzelhem, hogy meddig tartott volna, ha ez az érv sem állt volna mögötte.

Szerinted milyen érzés lehet ilyen magasban dolgozni?

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!