Paparazzi felszerelés lesen

Paparazzi-bag-equipment-photoPhotoInduced

Lássuk, mi van a táskában?

A lesifotósok nem épp a fotózás legtöbbet ünnepelt sztárjai, de munkájuk fontos és szakmai kihívásoktól sem mentes. Nézzük, mit hord magával és hogyan gondolkozik egy paparazzo, amikor a felszereléséről van szó.

Már sokszor belefutottam abba a videóba, amit eredetileg a PhotoInduced publikált még 2008-ban, és amiről a PetaPixel tegnap írt. Gondoltam régen emlegettem a paparazzikat, így ideje lehet nekem is kitenni. Elvégre magam is “kergettem” már paparazzikkal együtt néhány Budapesten előforduló világsztárt. Persze nálunk a paparazzi munka is más, mint a világon máshol. Erről is írtam sokat. A mi paparazzijaink sem ennyire specializáltak, bár néhány trükköt azért a magyar fotósok is eltanultak már az amerikai paparazziktól.

Nézzük Henry Flores táskáját. A gyártót ki sem emelem, a képen és a videón úgyis látszik, hogy emberünk mit használ, és a gyakorlatban úgysem az a fontos, hogy Canon vagy Nikon. A felszerelés szinte ugyanaz, mint bármelyik fotósnál. Egy nagylátó zoom és egy zoom teleobjektív, vaku a rossz fényviszonyok ellen, egy gyorstöltő a vakuhoz, hogy gyorsabban töltsön és bírja a strapát.
A videókamera már kevésbé hétköznapi egy fotósnál, de érthető. Főleg ahogy Flores meséli, mikor “gang bang” van. Így emlegeti a sok paparazzit érintő lökdösődő munkát, amikben mint mondja nem szeret részt venni, de megesik az emberrel.

A futárra vagy épp iskolás diákra emlékeztető táska, a bele rejtett szupertelével már szokatlanabb. Viszont nem egy rossz ötlet. Bár van aki a normál felszerelését is hasonlóan álcázza, bár inkább a tolvajok miatt, mint a fotósoktól rettegő celebek elől rejtzőzve. Hasonló szempontból lehet értelmes a gázspray is. Bár az sem egy utolsó felvetés, ami a videóban elhangzik: “van hogy a rajongók nem igazán értik a paparazzi és a híresség viszonyát, és különösen ha részegek is, akkor önvédelemre szorul az ember”. Mondjuk a hétköznapi fotóriporteri felszerelésben akár gond is lehet az ilyen kiegészítőkből, mert egy gázspray vagy akár egy vájci bicska jól jöhet olykor, viszont a védett objektumokba, mint a Parlament is, képes jócskán megnehezíteni a bejutást.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!