Tematikus címlap művészettel ünnepel az Index

OrbanViktor-szuletesnap-Index-cimlap-muveszetOrbán Viktor miniszterelnök ma ünnepli 50. születésnapját. Ennek alkalmából az Index egész címlapját az államférfinak szenteli, ezzel szokatlan komplex alkotássá változtatva az oldalt.

Be kell ismerni, hogy egy online lapnál nem könnyű a címlappal gazdálkodni, mégkevésbé tudatosan elrendezni a tartalmat rajta, hiszen a címlap általában percről-percre változik és átalakul az újabb hírek megjelenésével. Időről időre mégis előfordulnak ilyen és hasonló kezdeményezések. Valamiben ki kell élni a szerkesztőségeknek kreatív szabadságukat, ami a tördelés fogalmának eltűnésével kimarad a sajtó életéből.
Korábban az Origonál is tapasztaltam hasonló kreatív címlapszerkesztést, bár az nem volt ilyen nagyszabású. Ezúttal ők nem éltek semmi hasonló megoldással, csak egy kölön rovatot hoztak létre a miniszterelnök születésnapja alkalmából.

LazarJanos-444-cimlap-muveszet

Olvasók jelezték, hogy az Index (és más lapok is) alkalmaztak már hasonló módszert korábban is. Természetesen minden ilyet azért nem dokumentálok és ide beszerkeszteni sem fogok, de azért kommentben írd meg nyugodtan, ha te tudsz még hasonlókról, hadd maradjon fenn az utókornak – ha már a hírportálok címlapja is olyan, mint a szó: elszáll…

Te mit gondolsz az ilyen címlap szerkesztési megoldásokról?

Kiegészítés: A 444 Lázár Jánosnak szentelte a teljes címlapját nagyjából hasonló címlapszerkesztési módszerekkel.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!