A helyezkedés fontos része a fotós munkának

Fotó: Eric Gaillard/Reuters

Fotó: Eric Gaillard/Reuters

A helyezkedés éppen úgy nélkülözhetetlen eleme a sikeres fotóriporteri munkának, mint a politikai karriernek. Jókor kell jó helyen lenni, és a gombot nyomni. De a fotózáshoz látni is kell, ráadásul jól, és tisztán. Nem lóghat be semmi, nem takarhatja a látványt.
Ezért van, hogy néha 5-10 centiken lökdösődünk egymással, hogy a legjobb helyről tudjunk fotózni. És néha tényleg azon az 5-10 centin múlik, hogy jó lesz-e az a kép, vagy megy a kukába…

A felkészült rendezvény szervezők például tudják, hogy melyek ezek a jó helyek. Ha nem tudják, akkor pedig konzultálnak róla hozzáértő fotósokkal. Elvégre a jó rendezvény szervező tisztában van vele, hogy az ő érdeke minél jobb lehetőséget biztosítani a fotózásra.
Sok rossz rendező van, aki úgy gondolja mindegy milyenek a körülmények. Sokan odáig is elmennek, hogy kijelentik: oldják meg a fotósok. Mi meg megoldjuk. De nem mindegy miből épít várat az ember…

Readers Comments (2)

  1. Néhány autóbemutatón (Ferrari és luxusautó szintről van szó) a színpadon volt az autó, a nézőtéren az újságírók és mögöttük tribünön a fotósok. Nagy és nagy fényerejű tele nélkül mintha ott sem lettél volna. Az akkreditáció alapján mindenki adott helyre mehetett ott. No lökdösődés. A végén a színpad előtt lehetett körbeállni és lökdösődni. A baráti fotósokkal szó nélkül is egymást értve lehetett helyet cserélni és akár a közös létrahasználat is elkepzelhető volt. Jó poszt, nagyon sok múlik a helyfogáson és az együttműködésen,.

Comments are closed.