A helyezkedés fontos része a fotós munkának

Fotó: Eric Gaillard/Reuters

A helyezkedés éppen úgy nélkülözhetetlen eleme a sikeres fotóriporteri munkának, mint a politikai karriernek. Jókor kell jó helyen lenni, és a gombot nyomni. De a fotózáshoz látni is kell, ráadásul jól, és tisztán. Nem lóghat be semmi, nem takarhatja a látványt.
Ezért van, hogy néha 5-10 centiken lökdösődünk egymással, hogy a legjobb helyről tudjunk fotózni. És néha tényleg azon az 5-10 centin múlik, hogy jó lesz-e az a kép, vagy megy a kukába…

A felkészült rendezvény szervezők például tudják, hogy melyek ezek a jó helyek. Ha nem tudják, akkor pedig konzultálnak róla hozzáértő fotósokkal. Elvégre a jó rendezvény szervező tisztában van vele, hogy az ő érdeke minél jobb lehetőséget biztosítani a fotózásra.
Sok rossz rendező van, aki úgy gondolja mindegy milyenek a körülmények. Sokan odáig is elmennek, hogy kijelentik: oldják meg a fotósok. Mi meg megoldjuk. De nem mindegy miből épít várat az ember…

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!