A háború mintha számítógépes játék lenne

DanishTV2-AssasinsCreed-pictureSzámítógépes játékból származó grafikát használtak szíriai háttérnek egy dán hírműsorban. A kellemetlen helyzetben nem tehettek mást, mint bocsánatot kértek.

Mint a Huffington Post és a Daily Mail után az Ipon megírta, nem az első és utolsó eset, hogy tévések melléfogtak a neten talált anyagokkal. Legutóbb a dán tévések bakiztak hatalmasat egy “talált” kép felhasználásával. A hírműsorok készítésének felelőse szerint ez jó emlékeztető, hogy milyen fontos ellenőrizni a képek forrását – szerintem arra is, hogy nem érdemes hírgyáraknak lopkodni. Na meg ott van még a forrásmegjelölés állandó problémája is, amiről szintén előszeretettel feledkeznek meg főleg a tévések. Pedig a szerzőjogi törvények őket ugyanúgy kötik.

Az Origo fotórovata saját blogján úgy kommentálja a hírt: “A forrásellenőrzés fontos, értem? […] A Google képkereső nem sajtófotóügynökség, értem?”

Ha értesz dánul, akkor alább megnézheted az érintett hírműsort is:

http://www.youtube.com/watch?v=-QGX39uhB6A

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!