Személyiségi jogvédő napszemüveg

Incognito-sunglassesEgy praktikus kiegészítő a személyiségi jogok védelmében. Az újra egyre gyakoribb tüntetétések és politikai rendezvények látogatóinak épp úgy ajánlható (na jó, demonstráción tilos az arcot eltakarni, úgyhogy itt lehet azért probléma vele), mint bárki másnak, aki bíróságra vagy egyéb nyilvános eseményre megy, de nem akar a sajtóban megjelenni. A rendőrségnél pedig egyenesen az egyenruha kötelező részévé kellene tenni.

A Facebookon már régebben is többen megosztották az ismerőseim közül, de úgy gondoltam, erről érdemes írnom itt is. Magyarországon is beszerezhető potom 2000 forintért. Bár a forgalmazó szerint elsősorban bulizáshoz és parti arcoknak való, szerintem a közéletben is sok haszna lehetne.

Állandó probléma, hogy vita, sőt akár pereskedések is van belőle, ha valaki akarata és engedélye nélkül megjelenik a sajtóban. Az ilyen helyzetekre nyújt remek megoldást ez a valójában inkább viccből született ötletes kiegészítő. Egy fekete téglalapból készült napszemüveg, ami teljesen ugyanúgy takarja el viselőjének az arcát, mint a hírekben szokás embereket kitakarni.
A készítők biztosan nem a magyar hírekből merítették az ötletet. Viszont a rendőrök és hatósági személyek arcának csak Magyarországon kötelező kitakarása kapcsán a Délmagyar cikk illusztrációja örök emlékű a szakmában – bizony a rendőrkutya is rendőr….nekik is legyen kötelező az ilyen napszemüveg.

Kiegészítés: nekem egészen másról jutott most eszembe a téma, de mint kiderült, úgy két éve a Laughing Squid nyomán a PetaPixel is írt róla.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!