Kreatív vírusvideó anyák napi emlékeztetőként

http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/90-000-en-lattak-mar-anyad-atAz utóbbi napokban bejárta a magyar webet a Café Communications anyák napi vírusvideója. Meg is érdemlik a figyelmet, hiszen rémesen egyszerű alapokon tényleg ötletes reklámot csináltak.

“Egész évben annyit gondolunk mások édesanyjára. Anyák napján gondoljunk a sajátunkra is!”

Azért azt ne felejtsd el, hogy ez csak egy reklám, hogy senki ne felejtkezzen meg az Anyák napjáról. Nem maga az anyák napi üdvözlet, ne kezeld úgy a megosztását, mintha le lenne tudva az ajándékozás.

Szerintem egyébként érdemesebb élő virágot ajándékozni vágott (egyesek szóhasználatában halott) virág helyett. Rendszeresen locsolva nem hervad el, sokkal tovább szép marad és az én édesanyámnak évről-évre új örömet okoz, mikor megint újabb virágokat hoz. Mondjuk, egy ideje már nem nagyon tudja hova tenni, mert már nincs nekik hely.

A videóról
A YouTube statisztikája szerint a készítők április 26-án töltötték fel a videót, azóta több mint 450 ezren nézték meg. A kommentelők többségének tetszik, egyikük azt mondja, ő pont a reklámokat szokta anyázni, de ezt imádta. Sokan  (köztük én is) sajnálják, hogy a tévében nem mennek hasonlóan szellemes reklámok – persze nem kizárt, hogy csak én nem találkoztam vele.
A Szeretlek Magyarország cikkéből és a készítők YouTube kommentjeiből kiderül, hogy a filmen egy öt fős stáb dolgozott, a forgatás egy teljes napot vett igénybe, az értelmi szerző az ügynökség kreatív igazgatója, Sallai Ervin volt. Helyszínként az irodájuk környezetét (parkoló, udvar, kert) és a szomszédos Kolossy teret használták.
Tagadják a kommentelői felvetést, hogy 9 millióba került volna a kisfilm elkészítése – pontosabb közelítést azonban nem adnak. Olvasók is csak a szükséges felszereles árát saccolgatták, ami közismerten nem a munkadíj képzés alapja, legfeljebb csak befolyásoló tényezője annak.

Te mit gondolsz az Anyád videóról? Na és persze mit adtál anyák napjára?

A különleges videó a YouTube-on:

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!