Lehalt a T-Mobile hálózat

Újabb remek hirdetés elhelyezés született (valószínűleg nem csak) az Indexen. Ahogy lenni szokott, most sem tudni, hogy a Telenor tudatos akciója, vagy a reklám megjelenéseket kiosztó algoritmus és a véletlen humorérzéke szülte a komikus helyzetet. Minden esetre érdekesen jött ki.

Az Index arról számolt be, hogy leállt a T-Mobile hálózata (nem először) a fővárosban, a T-Mobile hír alatt pedig ott virít a konkurens Telenor hidetése. Találó, akárcsak a korábbi hasonló telefonos hirdetések, de kevésbé morbid, mint a bizományi hirdetések voltak uzsorás hírek mellett, olimpikonjaink furcsa gratulációi vagy a halálesetek mellett megjelent hirdetések (West Balkán, Daróczi temetés).

A webes sajtó ilyen szempontból rosszabb helyzetben van, mint a print lapok, hiszen a weboldalakon automatika sorsolja, hogy mikor milyen hirdetés jelenik meg, és még kulcsszavazással is nehézkes lenne megakadályozni, hogy egy-egy helyzetben ne jöjjön ki rosszul a hirdetés egy adott környezetben megjelenve.
Nyomtatott kiadványoknál annyival kedvezőbb a helyzet, hogy azt mégis csak emberek szerkesztik, és ha az előkészítés során nem is látszanak a hirdetések a laptervben, azért a tördeléskor, vagy a kefelevonatban mégis csak látszik, hogy mi kerül a lapba, és ez ad némi lehetőséget a módosításra – persze így is szoktak összejönni furcsaságok még nyomtatott lapokban is. Változtatni viszont végképp nehéz azon, ami egyszer már nyomdába került…

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!