Fényképezőgépek bűvöletében a Photokinán

Videó: Philip Bloom

Sokan sokfelé ontották magukból a Photokina alatt a kiállításról szóló beszámolókat hazai és külföldi oldalakon egyaránt. Megjelent viszont egy kicsit más oldalról közelítő videó, ami a kiállítás közönségével foglalkozik. Kik tapogatják a világ (egyik) legnagyobb fotótechnikai kiállításán a fényképezőgépeket?

Az ilyen és hasonló kiállítások rengeteg technika iránt érdeklődő embert vonzanak. Ken Rockwell humoros írása alapján talán ők az első szintű ketyere-számononanizátorok. A DSLR videó filmkészítő és blogger Philip Bloom rájuk fókuszált kamerájával, hogy bemutassa a fényképezőgépet szorongató közönség megannyi arcát. Hogy egy kis magyar vonatkozása is legyen, a zenei aláfestést Brahms magyar táncai adják.

A PetaPixel és a Gizmodo által is népszerűsített videó EOS 1DX-el és a Canon 50mm f/1.2 objektívével készült, 50p sebességgel, amit aztán 23.976 fps-re lassított le a készítő. A film egyes képei megtalálhatók az alkotó Flickr oldalán is.

Szerintem
A filmen érződik, hogy a készítő próbált elszakadni tőle, hogy egyhangúan pont ugyanazok a beállítások és túlságosan egyforma snittek ismétlődjenek, de én leginkább egy portré sorozathoz emlékeztetőnek érzem, amit ezúttal mozgó felvételen örökítettek meg álló képek helyett. De kétség kívül érdekes a témája és a kivitelezése is.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!