Érdemes-e HVG Állásbörzére menni?

Ha fotós állást keresel, akkor nem sok értelme van, viszont lehet, hogy segíthet új irányt keresni a fotózás helyett. Persze hogy kinek mennyit tud segíteni az személyenként is változó.

A napokban megkeresett valaki a kérdéssel, hogy érdemes-e kimenni a HVG Állásbörzére fotósként. Erre nem nagyon tudtam mást mondani, mint amit már korábban is megírtam, hogy Állásbörzén nincs fotós állás. Meg nagyon máshol sem. Szóval, ha fotós állásra pályázol, akkor inkább ne itt keresd.
Mondjuk ismerek olyat, akinek lett munkája az állásbörzén, de őt azért küldték oda, hogy bérmunkában fotózzon, így talán nem annyira számít álláskeresésnek.

Másrészt viszont érdemes lehet kimenni, hogy találj magadnak egy másik állást a fotózás helyett. Elég kiábrándító nézet, de sok fotós osztja, úgyhogy annyira nagy hülyeség nem lehet, hogy a fotózásból sajnos egyre nehezebb megélni. Ezért aztán sokkal jobban jársz, ha van egy tisztességes főállásod, és csak mellette fotózol, de nem ebből akarsz minden áron megélni. Ez nem csak akkor hasznos tanács, ha most akarsz a fotós pályára lépni. Persze ha benne vagy a szakmában, akkor valószínűleg pontosan tudod, hogy mennyire jól jönne a fotózás mellett/helyett.

Van viszont olyan ismerősöm, aki volt már (nem fotósként) állásbörzén elhelyezkedési céllal, és nem talált semmit, sőt úgy gondolja, hogy teljesen esélytelen is így normális állást találni. Szerinte a rendezvénnyel csak a szervezők járnak jól.
A Felvi.hu szerint érdemes állásbörzére menni, bár a HVG statisztikáiból nem derül ki a rendezvény sikerességi aránya, mivel arról nincs adat, hogy hányan tudnak elhelyezkedni. Ilyet csak egy kisebb léptékű közösségi házi rendezvényről találtam. Hogy a statisztika mennyire megnyugtató, azt döntsd el magad.  Szerintem ha munkanélküli vagy (én is voltam), vagy csak másik állást keresel, akkor el kell menni, meg kell próbálni, mert még ha nagyon kicsi is az esélyed, akkor is több a semminél, és azt meg kell ragadni. Ha meg se próbálod, akkor biztos nem jársz sikerrel. Ha viszint sikerrel jártál, akkor utána már senki nem fog törődni vele, hogy mennyi esélyed volt rá.

Te mit gondolsz az Állásbörzéről?

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!