Miért fotózkodnak médiamunkások sztárokkal?

Érdekes szakmai kérdést vetnek fel a sztárokkkal pózoló médiamunkások, de válaszolni nem olyan nehéz rá.

A Médiafika blog tette fel a kérdést a Facebookon:

“Miért van az, hogy médiamunkások (újságírók, pr-esek, riporterek, szerkesztők…) szeretik magukat sztárokkal – most éppen persze olimpikonokkal – fotóztatni, és azt nyomják szét mindenhová jobbra-balra a médiában? Előszeretettel csinálják ezt a Facebookon is. Miért használják ki mások, hosszú évek kemény munkájának sikerét, eredményét saját maguk promótálására? Drága “médiamunkások”, talán nem ez lenne a feladatotok…”

Szerintem a válasz pofon egyszerű. Pont ugyanazért, amiért (szinte) minden átlag rajongó is szeret a menő autókkal, szép helyeken és sztárokkal fotózkodni (de minimum autogramot gyűjteni), hogy mások népszerűségét saját elégedettsége és népszerűsége növelésére használja.

Persze azzal egyetértek, hogy a médiamunkásoknak nem ez a fő feladata. Nem is ezt a célt szolgálandó kapnak (kapunk) több lehetőséget a sztárokkal való találkozásra.
Abban meg pláne egyetértek, hogy vannak médiamunkások (jujj de szép szitokszó), akik ezt néha még a tolerálhatónál is jobban túlzásba viszik (Kiszel Tünde például emlékzetes, hogy csak olyat említsek, akinek feltűnő esetéről írtam a blogon). De azért a politikusok ebben is előttük járnak, sőt ők szinte megélhetésből művelik.

Fotóriporterként gyorsan hozzáteszem, hogy nem tartom teljesen véletlennek, hogy a felsorolásból mi kimaradtunk. Na jó, nyilván nem direkt maradtak ki a fotósok, operatőrök, hangosítók és biztonsági őrök – bár utóbbiak nem médiamunkások. Minden esetre mi általában olyankor is dolgozunk, amikor az újságírók ráérnek autogramot kérni, és közösen fotózkodni….annál is inkább, mert néha általában velünk készíttetik el a közös fotóikat.
Talán ezért is kevésbé jellemző, hogy fotósokról legyen együtt pózolós kép sztárokkal. Mi általában azokat gyűjtjük magunkról (jobb híján?), amiken munka közben látszunk együtt velük. Bár az sokkal menőbb, ha a sztár fényképez minket fotósokat

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!