Ki hogyan lovagloja meg az olimpiai sikereket…

Fotó: Illyés Tibor/MTI

Fotó: Illyés Tibor/MTI

Ki így, ki úgy, de mindenki örül az olimpikonok sikereinek. De nem mindenki teszi azt hátsó szándékok nélkül. Érdemes elgondolkodni.

Az Onlinemerketing blog szerzője, Berényi Konrád írt érdekes szösszenetet Gyurta Dani sikeréről, és az azt övező Facebookos szurkolási, megosztási, és különösen lájkolási lázról. Érdemes elolvasni.
Természetesen az én kedvencem az a rész, ahol a fotók megosztására is kitér egy fél gondolat erejéig. Ez a rész eléggé egybevág azzal, amit én írtam egy pár napja, illetve amit Keserű Imre írt a JogIQ blogon a fotók ész nélküli megosztásáról.

Te mit gondolsz az írásban emlegetett szurkolásba bújtatott lájk gyűjtésről?

Readers Comments (2)

  1. Én még szigorúbban állok hozzá a témához, mint a linkelt poszt. Egyszerűen egy komolyabb facebook oldalon semmi keresnivalója a Gyurtadaninak, akkor sem, ha örülünk, és kész. Kivétel ez alól, ha az oldalnak van köze a sporthoz, még inkább, ha az úszáshoz, színvonalas és színvonaltalan sajtótermékek oldalai még felmentést kaphatnak, ennyi. Egyrészt nem szeretem az olcsó lájkgyűjtést (bár néha kényszerűségből csinálom, de a koncepcióba illeszkedve, és szerintem közfelháborodás lenne, ha abbahagynám 🙂 ), másrészt egy jó fb oldalt átgondoltan kell szerkeszteni, napokra-hetekre előre megvan a fejemben, hogy melyik nap nagyjából mit és mikor fogok posztolni, és ettől csak breaking news esetén vagyok hajlandó eltérni – természetesen az oldal témájába illeszkedő dologról beszélek.

  2. Én meg a kérdés akkor megközelítettem büntetőjogi szempontból: 
    http://jogiq.com/esz-nelkul/ 🙂 polgári jogi szemszögből már korábban megtettem.

Comments are closed.