Egy remek fotó Szilágyi Árontól

Egy remek fotó Szilágyi Árontól - kár, hogy nem az olimpián készült

Szilágyi Áron Törökországban
Fotó: Burhan Ozbilici/AP

A napokban egy csomóan megosztották ezt a remek fotót Szilágyi Áronról. Sajnos jobbára forrásmegjelölés nélkül, ráadásul azzal sem nagyon törődött senki, hogy a kép nem is most az Olimpián készült.

Mivel utálok forrásmegjelölés nélkül közölni/megosztani képeket, gondoltam megnézem, hogy mégis ki készítette ezt a remek képet. Mint kiderült az AP fotóriportere, Burhan Ozbilici készítette, a 2009-es törökországi vívó világbajnokság csapatversenyén. Ehhez képest mindenki bőszen megosztja olimpiai fotóként, bár kétség kívül hasonló képek készültek róla nemrég a Londoni Olimpián is.

Szilágyi Áron Londonban
Fotó: Illyés Tibor/MTI

Egyébként az külön érdekes, ahogy sokan bármilyen forrásmegjelölés nélkül közlik (még komolynak gondolt lapokban is), mégtöbben meg olyan butaságokat írnak alá forrásként, mint az oldal neve, ahol ők találták, vagy az ilyen helyzetben “kedvenc” gyöngyszemként emlegetett forrás Facebook, és az örök kedvenc: Fotó: Internet…

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!