Cuki csiripelő apróság stíröli az úszókat

“Láttam itt @BeckAdlington -t tegnap este. De ő nem vett észre engem. Sosem szoktott” – PoolCam tweet – Fotó: Getty Images

Különös lakója van a Londoni Olimpia úszómedencéjének, aki nem csak testközelből szemléli a vízben zajló hősies küzdelmet, de vízalatti képeivel élőben közvetíti, sőt humorosan kommentálja is a versenyek pazar látványát.

Mint kiderült, bentlakó “lények” csiripelnek az olimpiai medence fenekén. Persze ez nem hallatszik a medencében, nehogy zavarja az úszókat. Viszont a mókás apróság csiripelését te is követheted a Twitteren létrehozott L2012PoolCam címen, ahol az olimpiai úszó versenyszámok legkülönlegesebb fotóit olyan humoros kommentárokkal kiegészítve olvashatod, mint az a néhány, amiket itt a képek alatt olvashatsz.

“Túl sok időt tölthettem itt lent. Két @MichaelPhelps -t látok” – PoolCam tweet – Fotó: Getty Images

Természetesen nem másról van szó, mint a korábban már emlegetett robot kamerák vízalatt telepített egyedeiről. Ők követik nyomon az Olimpia eseményeit, és képeiket remek érzékkel osztják meg a közösségi hálón. A kamerát megszemélyesítő csirip kezelő nem csak jópofa poénokkal kísérve osztja meg a Getty Images fotóit, hanem igazi közösségi projekthez méltón meg is szólítja a képeken látható úszókat, ezzel is felhívva a sztárok és rajongóik figyelmét a kezdeményezésre, és persze a remek képekre is. Nevesítve nincs, de magyar versenyzőt is fel lehet ismerni a képek között.

“Néha azt hiszem, azért hordják ezeket a sárga szemüvegeket, hogy engem ijesztgessenek.” – PoolCam tweet – Fotó: Getty Images

A L2012PoolCam Twitter oldalán így hangzik a bemtuatkozó szöveg:

“Tempóról-tempóra követem a világ legjobb úszóit. Ők felettem versenyeznek, én a fenéken versenyzek a Getty Images színeiben, mindig felfelé tekintek – és mindig nedves vagyok.”

A kamera első üzenete a megnyitó estéjén kelteződött, és így szól:

“A helyemen vagyok a négyes pálya alatt. Csatlakozz hozzám a vízalatt hogy egy különleges perspektívából láthasd az Olimpia úszó versenyeit.”

A PoolCam elnevezés egyébként kettős poén, ugyanis nem csak medencét jelenet a kifejezés. A sajtó világában – és különösen a nagy sporteseményeken, mint az Olimpia – pool-nak szokás nevezni a kiemelt helyzetű fotósokat, akiknek kiváltságai, többlet lehetőségei vannak a többi fotóssal szemben. Már pedig mi más lehet annál nagyobb kiváltság, hogy “valaki” a medence fenekén kuksolhat, és onnan fotózhatja az úszókat?

Talán az Olimpia végére még arra a nem is olyan költői kérdésre is választ kapunk, hogy vajon Álmodnak-e a robot fotósok elektronikus bárányokkal az Olimpia előtt?

Kiegészítés: Mivel augusztus 4-én végetértek az úszóversenyek, az utolsó képen látható üzenettel elbúcsúzott az úszóktól a PoolCam is, de azért érdemes végignézni az öszes megosztott képét, nem csak azokat, amiket én itt kiemeltem. A továbbiakban pedig a szinkronúszókat követi nyomon, hasonlóan egyedi stílusában.

Neked melyik a kedvenc csiriped a kamerától, és te mit kérdeznél a vízalól csiripelő robotfotóstól?

“Ez nem egy medúza ugye? Nekem azt mondták, hogy ebben a medencében nem lesznek medúzák.” – PoolCam tweet – Fotó: Getty Images

“Bumm. Összehangolt becsapódás.” – PoolCam tweet – Fotó: Getty Images

“Ha azt hiszed, hogy Yang Sun magányos lehet, akkor próbálj egy medence fenekén élni!” – PoolCam tweet – Fotó: Getty Images

“Hé, azt hittem, a szinkronúszás még nem kezdődött el!” – PoolCam tweet – Fotó: Getty Images

“Utoljára látom @michaelphelps -t. Hiányozni fog. Hé, mindannyian hiányozni fognak. Magányos idelent.” – PoolCam tweet – Fotó: Getty Images

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!