Számomra rosszul indult az Úszó EB

Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

Rögtön az Úszó EB első napján kikezdett velem a technika (szinte) összes alattomos ördöge. Ezek közül az egyik legfájóbb, hogy bekrepált egy memóriakártyám.

A jelenség érdekes, ilyennel még eddig nem találkoztam: a fényképezőgépbe téve hosszú másodpercekig világít a kártyaműveletet jelző lámpa, majd egy hibaüzenet közli, hogy a kártya nem olvasható, formázzam le. Formázáskor viszont egy másik hibaüzenet közli, hogy nem tud a gép a kártyával mit kezdeni. Sőt másik gép sem, mert ha már ennyi fotóssal vagyok körülvéve az uszodában, akkor kipróbáltuk Canon és Nikon gépekkel is. Az egyik látszólag hajlandó ugyan formázni, de utána ugyanúgy használhatatlan a kártya, szóval ezzel nem vagyok beljebb.

Szinte az egész éjszakát adatmentési kísérletekkel töltöttem, de nem jártam sikerrel. Több programot is bevettem, de egyik sem volt képes hozzáférni a tartalomhoz. Garancia persze van a kártyára, mert szerencsére a SanDisk komolyabb kártyáira minden tíz év garancia van. De mire megyek a garanciával, ha se időm nincs ügyintézni, se lehetőségem, mert ugyan Debrecen az ország második legnagyobb városa, de kétlem, hogy pont ezt a típust tartanák készleten….arról nem is beszélve, hogy a garanciában a forgalmazó illetékes, nem a boltok….a történetnek további pikantériája, hogy nem csak nekem ment tönkre tegnap kártyám itt Debrecenben.

Nektek volt már hasonló problémátok memóriakártyával?

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!