EOS 5D Mark III: ismertető videók a kártyán

A Canon közzétett néhány tutorial videót, amik bemutatják az 5D mark III kezelésének részelteit. A videók különlegessége pedig, hogy a fényképezőgépen is lejàtszhatók.

A japán gyártó legújabb gépének új funkcióit egy sor tutorial videó mutatja be a felhasználóknak. Ahogy szokás, a videók online megtekinthetők, viszont újításként most arra is lehetőség van, hogy azokat az 5D mark III LCD képernyőjén megnézzük. Ehhez nem kell mást tenni, mint az egyenként párszáz megabjátos videókat Canon oldaláról vagy az alábbi közvelten linkekről letölteni, és egy memóriakártyára menteni, hogy aztán a gépen, mintha csak egy vele készített HD videó lenne, lejátsszuk. Mivel az új 5D már fülhallgató csatlakozót is kapott, így akár mások zavarása nélkül nézhetjük a felvételeket, lényegében akárhol.

Az talán túlzás, hogy így munkába indulva megismerhetjük a gép használatát a vásárlás és az első munka között. Viszont alkalmasint jó szórakozás és/vagy hasznos program lehet egy hosszabb utazásra, hogy hasznosan töltsük a repülő/vonat/busz utat, és esetleg olyan dolgokat tudjunk meg a fényképezőgépünkről, amit korábban nem tudtunk meg a használati útmutatóból – leginkább, mert azt talán el sem olvastuk.
Pedig ennek a gépnek a kezelésébe már igazán érdemes beleásnunk magunkat, mert különösen az elődjéhez képest továbbfejlesztett, viszont pilótavizsgát igénylő AF rendszer beállításai tudnak érdekes meglepetéseket tartogatni.

A 14 ismertető videó az alábbi területeket mutatja be a fényképezőgép tulajdonosoknak:

Te mit gondolsz az ilyen tutorial videókról?

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!