Meglett az olvasói mobil fotó Bruce Willisről

Olvasói fotó: K. K. / Origo

Alig egy hete írtam róla, hogy volt járókelő, akinek sikerült Bruce Willist autóból lefotózni az Erzsébet hídon forgatás közben, míg az arra közlekedők többségének fel sem tűnt, hogy ki van ott. Azóta előkerült az olvasó mobillal készült fényképe is.
Az Origofoto Facebook oldalán tette közzé az olvasó levelét, és a szerkesztőségnek elküldött fotókat. Mint a K. K. monogrammú olvasó leveléből kiderül, a két kép egy HTC Wildfire S mobillal készült, amire csak 3-4 másodperce volt az anyósülésen ülő fotósnak, felesége kezeügyében levő okostelefonjával….miközben “a csomagtartóban ott figyelt egy Canon EOS 400D és egy full HD-s digitális videokamera”, amit nyilván a keze ügyében tartott volna, ha csak sejti milyen fotótémát találnak a Hungaroringre menet.

Fotó az olvasói kép beküldőjéről

Mint a városi mitfahrerből lett, alkalom szülte paparazzi paparazzo fogalmaz levelében “a 2 db kép […] sajnos nem igazán lettek jók… 🙁 Az egyik távolabbi, az éles, de Bruce Willis fejét félig kitakarja az egyik vele beszélgető ember, a másik, amit az [Origo fotóriportere által] elkapott pillanatban készítettem, pedig valami érthetetlen okból nagyon sötétre sikerült… talán Photoshop-pal lehetne rajta világosítani, de akkor sem lenne túl jó szerintem…”

Talán arra nem jó, hogy olvasóriporteri képként az újság leközölje, de mindenképpen tanulságos. Bizonyítani látszik, hogy a legjobb fényképezőgép tényleg az, ami épp kéznél van, de az néha nem elég. Viszont nem utolsó sorban gazdagítja az objektív két oldalán állva készült képeket, amikből lassan gyűjtemény készülhet.
Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!