HIV a Duna

Hív a Duna, ezzel a mottóval kampányoltak néhányan a tegnapi Víz világnap alkalmából. Csak mintha az üzenet veszett volna el, vagy inkább siklott félre.

A szándék mindenképpen jó, talán az egyébként Danube Flow címen futó programok is. De mit jelent az üzenet? Mire buzdít, hova hív a Duna, és még inkább ki hogyan értelmezi ezt?
Tízből nyolc ember, akit megkérdeztem erről a képről azt konstatálta, hogy a Duna valószínűleg AIDS-es, legalábbis HIV vírus hordozó. Pedig a szervezők nyilván nem így gondolták, csak hát azok a fránya félreértések….arról nem is beszélve, ha valaki külföldiként szeretne értelmezni egy ilyen képet…

És ahogy sajnos egyre gyakrabban, az illetékes marketing/pr ügynökség most is elfelejtette megadni a fotós nevét. Mert a fotós, és a szerzői jog általában a megrendelőknek nem szívügye….főleg azoknak, akik ingyen kérik a fotós munkáját – persze nem tudom, hogy itt erről volt-e szó, de a forrásmegjelölés hiánya akkor is erre utal, ha nem így volt.

HÍV a Duna

HÍV a Duna…
Fotós: ismeretlen

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!