Pavlov hangyái – elképesztő makró fotó mesék

Fotó: Anton Pavlov

Az orosz fotós Anton Pavlov különleges látványvilágot teremtett. Félig természetfotó, félig mese, fANTasztikus képei bejárták a világot.

Modelleit a moszkvai háza mellett található hangyaboly szolgáltatja, akiket fantáziadús koncepció szerint fotózva lélegzetelállító képeket alkot. Bár fotói aligha felelnek meg a természetfotó etikai előírásainak, ami a képek megrendezésére, és a természetes környezetre, vagy akár a digitális utómunkára vonatkoznak. A képek mégis csodálatosak, és egyedülállóak.
Nem csoda, hogy képeit sorra közlik a legnagyobb nemzetközi lapok is (Mirror, Daily Mail, The TelegraphNY Daily News, stb) akárcsak a fotós érdekességekből szemléző PetaPixel is.

Fotó: Anton Pavlov

A fotós a Daily Mailnek elmesélte, hogy évek óta mindig van nála fényképezőgép, de csak akkor született meg ez az ötlet, mikor elkezdett a gyerekeinek tündérmeséket olvasni: “Ekkor határoztam el, hogy én is elkészítem a saját tündérmesémet. Színházban dolgoztam, ami nagy segítség volt a kellékek elkészítésében, és azért a hangyákat választottam, mert tisztelem őket, és az életmódjukat. Törődnek a gyerekeikkel, és gondozzák az öregeiket, és évmilliók óta élnek. Szerencsére a hangyák nagyon kíváncsiak, ami sokat segít a fotók elkészítésében.”

Fotóiból készült válogatások a fent linkelt híroldalakon, illetve a fotós saját galériájában valamennyi megtekinthető.

Mit szólsz Anton Pavlov hangya fotóihoz?

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!