Fennakadás a Nikon új gépeinek szállításával

További Nikon D800 termékfotókért kattints a képre

A D4 már világszerte – így Magyarországon is – kapható, a D800 pedig a héten válik elérhetővé. A kereslet azonban sokkal nagyobb irántuk, mint amennyit a Nikon szállítani tud. Akadozás várható az utánpótlásban.

Világ szerte március 14-től kapható a Nikon D4, Magyarországon a nemzeti ünnep miatt csak a héten, 19-étől kezdték árusítani a boltok. 22-étől pedig kapható (legalábbis Amerikában) a D800 is. A készleek viszont a jelek szerint nem állnak valami fényesen.

A japán gyártó közleményt adott ki (csak japánul), hogy a D800-ra sokkal nagyobb mennyiségben kaptak előrendeléseket, mint amennyit gyártani tudnak. A Nikon Rumors a közleménynek azt a részét hangsúlyozza, mely szerint az új gép a terveknek megfelelően meg fog jelenni március 22-én. Az eredeti japán közlemény viszont a gyár bocsánatkérését is tartalmazza, ami előre vetíti, hogy az előrendelések közül nem tudni mennyit tudnak majd kielégíteni.
A Cnet híre, és ennek nyomán más lapok is határozott készlet hiányt helyeznek kilátásba, és azt állítják, hogy arra nem nagyon érdemes számítani, hogy az előrendelt példányokon felül csak úgy besétálva megvehetjük bármelyik boltban. A lap azonban kihangsúlyozza, hogy a közleményt a japán anyacég adta ki, az amerikai márkaképviselet nem tett hasonló bejelentést, és egyelőre választ sem kaptak a megkeresésükre.

Magyarországon
A budapesti boltok némelyike már az első nap kiárulta a teljes D4 készletet. Igaz nem is kaptak valami sokat belőle, de az összes beérkezett példány, már gazdára talált, beleértve a bemutató darabot is.
A Nikon Magyarország szintén nem adott ki közleményt a D800 érkezésével, vagy esetleges készlet hiányokkal kapcsolatban, és egyelőre ők sem válaszolnak az ezt firtató kérdésekre.

Te megrendelted már valamelyik gépet?

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!