Marslakók a Magyar Televízión

marslakok2Hétvégén egymás után leadják az új Marslakók sorozat eddig vetített epizódjait az m2-n. Aki még nem látta, most pótolhatja, aki pedig arra vágyik, újra megnézheti, ha nem tud vele betelni.

A Magyar Televízió Marslakók című új, napi félvalóság-szappanopera sorozata félig fiktív sajtó berkekben játszódik. Kitalált szereplői vélt vagy valós médiamunkások fiktív kalandjait mutatja be, olykor valós sajtóeseményeken forgatva.
A hétvégi ismétlés során egyben leadják az egész sorozatot, ami egyébként az MTV Videótárban online bármikor megtekinthető.

Kritikák
A sorozat fogadtatása eddig nem túl pozitív, szakmaibb és kevésbé szakmai lapok egyaránt lehúzzák. Nem csak a Népszabadság és a Magyar Nemzet kritizálja közel egyformán, de az E-MASA írása szakmai kritikákat is megfogalmaz. Főleg azt kifogásolják, hogy torz képet fest a sajtó szakmáról és a benne dolgozókról. Én eddig nem láttam egy részét sem, így csak most próbálom megismerni, hogy véleményt alkothassak.
Egyébként örülnék valami hurráoptimista pozitív kritikának is. Nemrég egy ismerős kifakadt Facebookon, hogy “A legvéresebb kritikusok többnyire akkor kerülnek tévé közelbe, ha ott adnak nekik enni vagy inni. Soha semmilyen hasonló produktumot nem tettek le az asztalra.” Tényleg szívesen olvasnék egy szakmailak megalapozott, komoly, és főleg pozitív kritikát is. Meg persze a szubjektív olvasói véleményeket is várom a kommentek közt!

A Marslakókról:

Kritikák:

Minél többet hallom Marslakók főcímdalt, annál “érdekesebb” szófordulatokat fedezek fel a szövegben:

Neked mi a véleményed a sorozatról?

Rövid bemutató az MTV Híradóból:

A Photocall interjúja Jáksó Lászlóval:

Kiegészítés: Idő közben egy darabig sikerült néznem a sorozatot (ezzt még emlegettem is egy keveset a blogon), de mire írhattam volna róla egy átfágóbb véleményt, már meg is szűnt a sorozat és töröltek minden hozzá tartozó weboldalt, Facebook oldalt és már a sorozat sem elérhető az MTVA Videótárban, vagy egyéb módokon. Úgy fest, a teljes sorozat a digitális enyészet martaléka lett.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!