Késik a Canon EOS-1D X megjelenése (is)

Canon 1D X termékfotókért kattints a képre!

A közeljövőben esedékes lett volna, de jobban elnyúlik az előjáték, mert április végéig elhalasztják a Canon EOS-1D X megjelenését, ahogyan a Nikon is elhalasztotta nemrég a D4 megjelenését. Lassan lehet fogadásokat kötni, hogy mikor és ki szállít majd előbb.

Szinte mindenki lázban ég az 5D utód napokban várható bejelentése miatt, ami persze az egyre konkretizálódó pletykák miatt, megint nem fog meglepetést szerezni, sőt sokan csalódni fognak, ahogy a Nikon D4 esetében is. Főleg mivel a pletykák szerint a Canon nem fogja tartani a felbontás versenyben a Nikon által alaposan megnövelt tétet, amire pont most licitált rá a Nokia legújabb telefonja.

A CanonRumorsRob Galbraith és több más oldal is arról számolt be, hogy csúszik az új Canon csúcsgép megjelenése. A késlekedés okáról nincs információ, épp úgy lehet összefüggésben a japán katasztrófa utóhatásaival, mint megjelenés előtt észlelt hibák javításával, mint a D4 esetében is. A hírek szerint a cég japán, amerikai és angliai képviseletei is hivatalosan bejelentették a csúszást. Érdemes megfigyelni, hogy a különböző országokban más-más módon fogalmazzák meg ugyanazt a dátum változást. A japánok táblázatos formában tüntetik fel a tervezett megjelenést, és hogy mire módosul. Az angolok marketing közleménye örömhírként közli, hogy áprilistól elérhető lesz a gép, míg az amerikaiak egy rövidke hírben közlik, hogy változik a megjelenés időpontja.
A Canon Magyarország nem tett közzé hasonló közleményt, direkt kérdésre válaszolva pedig csak annyit közöltek, hogy “az előzetes tevek szerint a tavasz folyamán lesz majd elérhető a gép” hazánkban.

Ugyanez felveti a jogos kérdést, hogy ha be is jelentik az 5D mark III-at, az vajon mikorra lesz hozzáférhető akár nálunk, akár máshol a világban? Persze ugyanez a kérdés pont ugyanennyire jogos bármelyik másik a közelmúltban bejelentett profi gép esetében is.

Te melyik gép megjelenését várod leginkább?

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!