HVG Nagyítás a Facebookon is

HVG nagyítás a Facebookon

Néhány hete elindult a Faceboookon a HVG fotórovatának oldala. A tematikus oldalon főleg saját képgalériáikat, és fotózással kapcsolatos híreiket teszik közzé, de terveik ennél sokkal színesebbek, és roham tempóval haladnak előre.

A közel egy hónapja működő Facebook oldal roham léptekkel gyűjti a rajongókat. Eddigi tempójából ítélve mire ezt a posztot megírom, lassan nem csak utóléri lájkok számában a blogomat, hanem gyorsan meg is előz majd….ha csak az olvasóim bele nem húznak, és elkezdenek tömegesen lájkolni. ,-))

A Nagyítás Facebook oldal célkitűzései között szerepel, hogy általánosabb fotózás témájú anyagokat, híreket is megosszanak. Jelenleg csak addig terjed az aktivitásuk, hogy szinte csak a HVG anyagait osztják meg, bár ez alól több-kevesebb kivételt azért tesznek.
Kezdetben pont az (egyik) fő konkurens Origofotó tette szóvá az új oldalról írt beharangozójában, hogy “főleg saját anyagaikat promotálják”. Majd ez után gyorsan kénytelenek voltak belátni, hogy szinte legelső megosztásaik között emlegették az általam felhozott témát, mikor a többi fotóst akadályozta egy rendezvény hivatalos fotósa, és (bár az önreklám határeseteként említhető) a HVG elsők között számolt be róla nemrég, hogy az Index munkatársait ismét kitiltották a Parlamentből.

Gyűlnek a lájkok
A blogomat épp ezekben a percekben előzi meg like mennyiségben, és ugyanígy tett már alig valamivel az indulása után az Origofotó hasonló kezdeményezésével. A(z egyik?) piacvezető lap fotórovata már jó ideje működtette korábbi Facebook profilját Origo Fotó néven, amivel idén nyáron elérték az 500 rajongót ismerőst. Ekkor érezték elérkezettnek az időt, hogy inkább Facebook oldalként folytassák Orogofoto néven a fotós tartalommegosztást. Az ötszáz ismerősnek akkor azonban mindössze felét sikerült áthívni az új oldalra, ami ebben a pillanatban 315 ismerőssel büszkélkedhet.
A Nagyítás Facebook oldala hatalmas lendülettel indult, és már 1093 rajongónál tart, ami szinte feltartóztathatatlanul szaporodik.

Az új oldalról már korábban akartam írni, de azzal az (egyik?) életrehívó Hernádi Leventére vártam, hogy publikálja az oldal “küldetési nyilatkozatát”. Nekem mesélt, illetve utalt néhány tervre, amiket szeretne az új oldallal megvalósítani. Sajnos az ezt részletező írás az ünnepek alatt sem készült el, így már nem várok rá. Ha idő közben mégis publikálja, valamilyen formában módot találok rá, hogy közöljem.

Lájkolj te is!
Ezzel az írással pedig nem titkolt célom, hogy mindenkit lájkolásra buzdítsak. Lájkold te is az új Nagyítás Facebook oldalt, az Origofotó Facebook oldalát, és persze ha már úgyis itt vagy, akkor a Völgyi Atitla fotóriporter blogjának Facebook oldalát is, ha eddig még nem tetted!
Hogy a lájkolás miért jó? Leginkább mert neked nem kerül semmibe, a másik félnek pedig jól esik, és természetesen van ezen kívül még néhány egyéb előnye is a közösségi oldalakon, amikről majd igyekszem szintén írni pár gondolatot a közeljövőben.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!