Kövér László az Index legjobb marketingese

Kövér László és a fotósok…

Az Indexet ismét kitiltották a Parlamentből, ezzel Kövér László nagyobb reklámot csinált az Index videójának, mint arra a lap mag képes lett volna. Te láttad már miért tiltották ki újra az Indexet az Országházból Magyarország házából?

Az Index munkatársai annyira komolyan vették a Parlamentben töltött unalmas munkaórákat, hogy újabb remek videóval örvendeztették meg közönségüket. Persze ezt saját olvasóikon nézőiken kívül alig látta volna valaki, sőt még az Index rendszeres olvasói sem biztos, hogy mind megnézték volna. A Tisztelt Ház vezetősége azonban “az Országház és az Országgyűlés méltóságának súlyos megsértése” miatt kitiltotta az Index újságíróit – ezúttal nem (csak) a fotósokat – az épületből.

Innentől pedig már nem csak egy videóról van szó a sok közül, amit vagy megnéz, aki akarja, vagy nem. A humorosnak szánt videó hír értékűvé vált. Hír összefoglaló helyett önmaga vált hírré, amiről a cikkek szólnak. Így aztán a konkurens lapok is elkezdtek cikkezni róla, hogy EMIATT a videó miatt tiltották ki az Indexet. A közösségi hálózatokon pedig (szinte) mindenki a betiltott videót, vagy a róla szóló cikkek valamelyikét terjeszti, hogy mások is lássák.
A hivatal közbelépése egy csapásra megakadályozta, hogy ez a videó az elkészítésébe fektetett amúgy nem kevés munka ellenére egyik napról a másikra csak úgy feledésbe merüljön, mint annyi más hasonló videó. Hiszen lényegében csak a hivatalos határozatnak köszönhető, hogy messze több olvasóhoz eljutott az Index videója, és annak híre, mint ahányan eredetileg látták volna azt az Indexen.

Elvégre mikor jutna eszébe a HVG-nek, az Origonak és még ki tudja hány másik lapnak, hogy egy konkurens anyagát reklámozza csak úgy? Pláne 1-2 nappal azután, hogy megjelent, amikor már épp kezdene feledésbe merülni.
Gondolom legalább részben ennek a reklámnak köszönhető, hogy a videót mostanra mintegy háromszor annyian nézték végig, és harminckétszer annyian indították el, mint az Orbán: Nem könnyű tájékozódni című videót a miniszterelnök parlamenti beszédével.

Az Index igazán köszönetet mondhatna Kövér Lászlónak a reklámért. Persze a többi lapnak, és az olvasóknak is járna a köszönet, csak ők vélhetően tudták, hogy tevékenységükkel hozzájárulnak az IndexVideó népszerűségéhez.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!